Problem z jazdą na benzynie !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z espero, niemoge odpalic (odpala awaryjnie na gazie) ani jezdzic na benzynie tylko na gazie. Prosze o podpowiedz co mam teraz z tym zrobic, jaka moze byc tego przyczyna !!! Z gory dzieki za odpowiedz !!

Brak paliwa
stare paliwo
Bezpiecznik pompy
Pompa
Przekaźnik pompy
Regulator ciśnienia paliwa
Zapieczone wtryskiwacze

Wybierz sobie co u ciebie siadło

Cytat:
2009-10-24 21:02:29, pasiek pisze:
Brak paliwa stare paliwo Bezpiecznik pompy Pompa Przekaźnik pompy Regulator ciśnienia paliwa Zapieczone wtryskiwacze Wybierz sobie co u ciebie siadło

ja obstawiam tradycyjnie pompę ewent. regulaor ciśnienia a pozostałe mało prawdopodobne jeśli dotąd jeździł na benzynie

Cytat:
2009-10-24 21:02:29, pasiek pisze:
Brak paliwa stare paliwo Bezpiecznik pompy Pompa Przekaźnik pompy Regulator ciśnienia paliwa Zapieczone wtryskiwacze Wybierz sobie co u ciebie siadło

Walnięty któryś czujnik
Rozjechana mapa pamięci

Paliwo używam tylko przy odpalaniu i ewentualnie jak sie gaz skończy to tylko żeby na stacje dojechać, czyli ogólnie mówiąc bardzo żadko na benzynie jeżdże.

Co dokłanie masz na myśli mówiąc "Rozjechana mapa pamięci"?

[ wiadomość edytowana przez: Brejdaki dnia 2009-10-24 22:54:05 ]

ecu ma modoł uczenia
dostosowuje mapy zapłonu i wtrysku do stanu pracy silnika
sterownik lpg moze wprowadzac jakies zkłucenia lub faktycznie jakis czujnik padł i "mapy sie rozjechały"
reset powinien pomóc

Cytat:
2009-10-25 01:20:41, pawel12356 pisze:
..reset powinien pomóc.."

Bardzo wątpię

z doświadczenia (wielu użytkowników) aut z lpg

jako nr 1 na podium postawił bym pompę
/ do dokładnego sprawdzenia oczywiście -coby np. nie wymienić na wariata bo akurat tylko cabelek siem rozcabelkował /

itp. itd.. Ewent. kolejność dalszych czynności dowolna wg listy, którą podali Koledzy

ja też na dzień dobry obstawiam pompe. wielu użytkowników aut z lpg nie przestrzega zasady że w trakcie jazdy na lpg zbiornik paliwa powinien być zalany do ok połowy (tak aby pompa była zanużona) i aby mogła pracować,chłodzić się i smarować (chyba, że gazownik odciął). Słyszałem także kiedyś od pewnego gazownika, że czasem trzeba na benzynie się przejechać, a nie tylko lpg

jesli gazownik odcial to zapiekly sie wtryski, sprawdz najpierw na sluch czy pompka sie zalacza.

To, że działa na gazie a nie chce na benzynie może oznaczać małą awarię instalacji gazowej - silnik po przejściu z gazu na benzynę nadal dostaje gaz i się "dławi".

Problemem okazała sie pompa paliwa.... Wielkie dzieki wszystkim za pomoc