| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
devil_sc White DeViL Sosnowiec (SO) | 2009-10-27 11:29:34 Witam klubowiczy, czytałem forum i podobne posty co do moejgo problemu ale mój nie pasuje do żadnego. Mam espero 1.8 na gazie. Tak jak w temacie rano na benzynie zapali ale jeżeli nie dodam gazu to zgaśnie, po przełączeniu na gaz działa bez problemów. Czytając posty widziałem, że problemem może być czujnik temperatury więc kupiłem nowy ale objawy występowały nadal, jest jednak pewien mankament jak odłącze kabel który jest przyłączony do czujnika to działa normalnie... kolejnym obijawem jest przerywanie tzn nie ciągnie równo na benzynie do ok 2800 obr pózniej już idzie normalnie zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku. co może być przyczyną?? Z góry dziekuje za pomoc ![]() |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-10-27 21:51:09 przerywanie i szarpanie moze swiadczyc o elektryce. pamietasz w styczniu jak z 3 stawow mialem problem z powrotem, winne byly swiece i kable zalane olejem. Jedyny mankament to ten ze na gazie powinno to byc bardziej odczuwalne. |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2009-10-27 23:38:15 A zdarza Ci się, że musisz go dłużej kręcić żeby załapał? |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-10-28 08:48:26 odłącz wężyk od EGR, zaślep go i sprawdz czy będzie równo ciągnął i nie przerywał , u mnie to był powód takich zdarzeń, tyle że ja mam 1,5 ale obiawy były te same
|
devil_sc White DeViL Sosnowiec (SO) | 2009-10-28 17:33:36
właśnie nie zawsze pali od pierwszego obroty skoczą do góry a później spadają i gaśnie... a co do tego co adamsc napisał to na gazie chodzi jak marzenie... |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-10-28 21:29:47 tak wiec mozna wyeliminowac elektryke gdyz lpg jest bardziej delikatne i przy problemch z elektryka jazda byla by bardzo problematyczna. Jesli to tylko na benzynie to mozna bylo by podejrzewac uklad paliwowy. Pompa bedzie sprawna bo odpala, ale moze listwa, regulator ? |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2009-10-29 00:41:38 Sprawdź dla świętego spokoju ten regulator. I pochwal się wynikami ![]() |
devil_sc White DeViL Sosnowiec (SO) | 2009-11-01 11:01:02 No to teraz pojawił mi się nowy objaw... jak jest zimny silnik to przerywa na gazie i na benzynie do ok 3tys obrotów, poźniej normalnie idzie ale przerywa. Ma ktoś jakiś pomysł??
I dlaczego występuje to tylko na zimnym silniku? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-11-01 15:39:42 wg mnie mapy wtrysku się rozjechały. POjeździj ze dwa dni na beznynie - jak się poprawi to masz gaz do regulacji/naprawy |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-11-02 15:11:06 Sprawdź przewody w pierwszym rzędzie.Objawy podobne co u mnie.Przewód był porwany. |