MotoNews.pl

TOYOTA YARIS - nietoyotowskie radio CD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Przeszukałem posty najbliższe mojemu i znalazłem mniej więcej odpowiedź na temat, który mnie intryguje. Jednak chcę potwierdzenia waszego. O co chodzi?
Mam Toyotę Yaris rok 2001 z zamontowanym fabrycznie jeszcze radio-kaseciakiem, które mnie już dobija lekko.
Pod spodem jest puste miejsce, aby włożyć inne radio np. odtwarzacz CD lub MP3. Słyszałem, że nie wolno podobno montować odtwarzaczy, które nie są spod znaku Toyota, bo jeśli komputer wykryje jakieś "niby obce napięcie" to radio nie będzie działać. Czy to fakt, czy to jakaś kompletna bzdura? Czy po prostu mogę iść do sklepu po np. Sony Xploid na MP3 i swobodnie podłączyć w swoim Yarisie montując je we wspomniane wolne miejsce i pod standardowe głosniczki? Czy nie będzie z tym jakichś problemów? Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

Mozna zalozyc cokolwiek byle dalo sie zmiescic,trzeba jednak wczesniej odpedzic zle Mzimu.Zarznij przeto mlodego koguta utocz nieco krwi skrop nim wejscie do garazu i po sprawie.
A powaznie to lepiej kupic na gieldzie konsolke z segmentem CD i wymienic kaseciaka w ciagu 15 minut.
Albo isc na calosc zalozyc porzadne radio i glosniki.Samo radio niczego nie zmieni bo glosniki w Yarisie sa najlichsze z najlichszych.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

[quote]
2008-05-04 12:15:37, Bigelektron pisze:
Mozna zalozyc cokolwiek byle dalo sie zmiescic,trzeba jednak wczesniej odpedzic zle Mzimu.Zarznij przeto mlodego koguta utocz nieco krwi skrop nim wejscie do garazu i po sprawie. A powaznie to lepiej kupic na gieldzie konsolke z segmentem CD i wymienic kaseciaka w ciagu 15 minut. Na Allegro za 350 zl jest caly panel z radiem cd

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Aha czyli spokojnie mogę podłączyć inne radio + lepsze głośniki. OK dzięki. Tak, szukałem na allegro i znalazłem co chciałem, patrzyłem też na osobne odtwarzacze CD/MP3/USB, ale wypas hehe.

[ wiadomość edytowana przez: Dominik-Yaris dnia 2008-05-04 12:23:02 ]

siemana nic prostrego,wyjac popiolke-2 srubki,zdiac pokretla od nawiewow kolejne 2 ,jedna z prawej od dolu,odchylic gorna czesc dwie u gory w czesci kasetowej,srubokretem odwazyc dwa plastikowe zatrzaski (od gory wkladac)po obu stronach.Wykrecic dolna kieszen ,zalozyc kostki,niestety trzeba dokupic w uk koszt 15 funciakow.ogulnie troche kombinowania ale na 30 min . polecam sony moja ulubiona marka.