Jakie obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i mam pytanie rano po odpaleniu silnika mam wysokie obroty około 1800. W miarę rozgrzewania się silnika obroty spadają do 800-850.Czy przy odpaleniu jest normalne czy jest coś nie tak, bo mnie się wydaje że chyba za wysokie. Mam corolle combi 1,6 vvti 2003r dziękuje za każdą odpowiedz i pomoc

a ile Twoim zdaniem jest normalnie?? kazdy samochod po odpaleniu ma wyzsze obroty. kiedys kierwoca odpowiadal za to sam - ssaniem. teraz ssanie jest automatyczne.

Według mnie normalne to na ssaniu około 1000-1100 tak miałem w oplu i kolega ma w passku i to dużo starsze modele od mojego

[ wiadomość edytowana przez: manek2 dnia 2009-12-18 19:49:27 ]

a w jaka pogode?? jakie urzadzenia elektryczne dzialaja?? klima??

Cytat:
2009-12-18 19:46:47, manek2 pisze:
Według mnie normalne to na ssaniu około 1000-1100 tak miałem w oplu i kolega ma w passku i to dużo starsze modele od mojego [ wiadomość edytowana przez: manek2 dnia 2009-12-18 19:49:27 ]

No a w Toyocie to normalne,w niektorych modelach Corolli kombi prod tureckiej to bywalo nawet 3500 i slabo spadaly w miare nagrzewania co bylo utrapieniem dla uzytkownika bo wiadomo jak sie jezdzi na takich obrotach,no i lekarstwem byla wymiana komputera.Na szczescie nie bylo zbyt duzo takich egzemplarzy.

Rano przy mrozach jakie panują teraz zaraz po odpaleniu wszystkie urządzenia wyłączone a gdy załączę jest tak samo obroty nie rosną a w czasie rozgrzewania silnika spadają

Cytat:
2009-12-19 12:13:36, manek2 pisze:
Rano przy mrozach jakie panują teraz zaraz po odpaleniu wszystkie urządzenia wyłączone a gdy załączę jest tak samo obroty nie rosną a w czasie rozgrzewania silnika spadają

Czyli ok .Wazne aby po nagrzaniu -wskazowka na srodku bylo 600-650 obr.

Serdeczne dzięki uspokoiłeś mnie bo myślałem że coś jest nie tak