Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piasek101 Piaski | 2009-12-18 18:18:48 Filtr paliwa (lub filtry - nie wiem ile tam jest) kiedy wymieniałeś ?
Może masz w nim ,,masło". |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-12-19 19:51:13 Dzisiaj było o wiele gorzej.
Temp. -12stC odpaliłem bez probelmu ( dwa razy zagrzałem świece ) i za pierwszym kręceniem. Pochodziła 30s zgasała i znowu zapliłem 30 s i zgasła tak chyba 4-5 razy. Potem juz na jałowym nie gasła ale kazda próba ruszenia i zwiekszenia obrotów to znowu gasniecie. Po ok 15 min grzania w koncu udało mi sie ruszyc i jechać ale traciła moc dokładnie przy 2tys obrotów i szarpała. Jak chwyciła taka normalna temp. pracy było dopiero dobrze. W sumie po ok 25 min po odpaleniu. Dzisiaj jeszcze wymontowałem cały filtr paliwa...i ze tak powiem zadnych oznak wytrącającej sie parafiny ani żadnego brudu itp. Zastanawiam sie nad zaworkami na pompie ale czy to mozliwe żeby nie było żadnego błędu? Chyba ze naprawdę zatankowałem tak felerne paliwo. Uszlachetniacza już wlałem przedwczoraj ale nic nie pomogło. Znowu problem... |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-12-20 15:02:30
Obejrzales filtr??? Rozumiem ze rozkroiles obudowe rozwinales charmonijke z papieru i byl nie zapchany ![]() ![]() No niewiem jak mozna ogladac filtr paliwa. Filtra sie nie oglada tylko wymienia w pierwszej kolejnosci jak zaczynaja sie jakiekolwiek problemy z ukladem paliwowym ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-12-20 18:44:26 W porządku jak już sie tak nabijasz Bigelektronie to wymienie go jutro. Zastanawiałem sie tylko czy to napewno to ponieważ niedawno wymieniany...a oryginał kosztuje 150zł, wiec dlatego sie zastanawiam. Dobrze wiesz jak to wyglada w silniku D-4D ( a ja musiałem poznac ) wiec wydawało mi się, ze jezali sa tego typu problemy to bedzie cos widac np. na wlocie filtra ( wytracajaca sie parafina, brud etc. ) filtra oczywiscie nie rozwijałem i nie rozkrajałem obudowy. Dzisiaj miałem jeszcze większe problemy z odpaleniem w sensie gasł chyba z 15 razy i musiałem go powtórnie odpalać. Potem nawet jak juz chwycił temp. pracy ( wskaźnik temp. w połowie skali) to i tak nie miała mocy...do 2 tys jedzie potam stop...szarpie. Tak prawie cały czas.
|
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-12-20 20:57:13
Wiem ile kosztuje filtr jest to jednak najtanszy z elementow jakie moga wywolac taki efekt,i najbardziej prawdopodobny. Wymien ten filtr,a jak uznasz ze niepotrzebnie to zawsze mozesz go sobie potem zalozyc ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-12-22 22:17:10 Byłem w serwisie...wymieniłem filtr paliwa na oryginał. Jak reką odjał ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-12-22 22:30:46
Nie podniecaj sie tylko dymaj na stacje nalej do pelna i wlej srodek przeciw wytracaniu sie parafiny,bo jak scisnie mrozem to bedziesz mial powtorke z rozrywki.Paliwo na stacjach jest niestety letnie. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-12-23 01:11:50
A masz może orientację, jak kopciuchy D4D znoszą prastary sposób na zimowe kłopoty czyli dolanie ok. 5% benzyny do ON ? Jakoś nie mam przekonania do czegoś, czego kilkadziesiąt ( kilkaset? ) ml niby ma zapobiec wytrącaniu parafiny w kilkudziesięciu litrach ropy ![]() Jak już miałbym coś dolewać, to wolałbym benzynę, bo to przynajmniej też paliwo ![]() Pozdro. |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-12-23 09:07:55 ja zatankowałem jakiś tydzien przed mrozami i przy -15 odpalał na jedno uderzenie wału ![]() Do D4D lepiej nie wlewać beznyny sa nowoczesne srodki o mocnoej skondensowanej formule. |