POMOCY problem z centralnym zamkiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z Toyota Carina E 1994 r
otóż kiedy jadę autem włącza i wyłącza mi się centralny zamek po prostu zamyka i otwiera drzwi (wyciągniecie bezpiecznika nie wchodzi w rachubę bo rozłącza oświetlenie tablicy itp ) czy ktoś wie jak to naprawić lub całkowicie rozłączyć zamek?

/?Proszę o pomoc bo autko złotko a to mnie denerwuje

Własnie szwagier ma podobny problem po wymianie aku. w AVE z avitalem z 1998r. zamyka mu zamek i otwiera co jakis czas sam od siebie zwariował, jak to znowu przywrócić do ustawień fabrycznych ??

a nie ma zwarcia na pilocie z powodu slabych baterii?? mialem tak w seicento. zwarcie w pilocie bylo i nawet podczas jazdy zalaczal sie alarm... innym razem zas bylo przetarcie kabli od alarmu i zwieralo i sie zalaczal alarm. z centralnym z pilota moze byc podobnie.

Wypnij na probe kostki wiazki drzwi w progu,jak przestanie to do wymiany pozycjoner w zamku drzwi kierowcy.

Dziekuje wszystkim za odp ale probowałem wszystkiego i lipa aczkolwiek na chwile obecna działa wszystko dobrze mam nadzieje ze nie powroci ten problem ale jak przyjdzie odwilz to rozbiore drzwi i posprawdzam wszystko dokładniej