MotoNews.pl

Głośna praca toyota carina e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam problem z toyota carina e 2.0 td mam problem z glośna praca tzn w aucie jest strasznie glosno tak od 2-3 tys obrotow jak jade okolo 120 do 160 to w srodku jest straszny hałas dochodzi to z silnika nie sa to lozyska bo jak dam na luz to jest cisza poduszki silnika tez wygladaja ok kombinowalem juz z wlotem powietrza wiem ze w dizlach nie ma takiej puszki rezonansowej tak pisze w książce od spodu jest taka zaslepka uszczelnilem ja jesli ktos mial podobny problem prosze o rade bo juz nie mam pojecia co to mozr byc POMOCY

określ dokładniej -sprzęgło wciśnięte czy puszczone,czy na wszystkich biegach hałasuje, a tak w ogóle to to nie masz daleko do MG w katowicach-umów się na jazdę testową z majstrem ,to chyba nic nie kosztuje a może za 100 ci powiedzą co i jak z hałasem (mam na myśli diagnostykę) wiadomka, co wyjdzie to nie wie nikt bo nie jesteśmy wróżką,ale na pewno nie odmówi ci jazdy testowej tylko zaznacz to podczas umawiania się .

i raczej to nie ten dział -przenieś się do toyota technicznie

ok wydawalo mi sie ze to dzial techniczny ? MG? mozesz mi podac jakies namiary? w zasadzie to jest buczenie.. jak wcisne sprzeglo to jest cisza zaczyna sie buczenie od 2000 obr- do 3000 na wszystkich biegach buczy z wyciem jak bym zciagnol filtr powietrza podobnie ale w tym przedziale obrotow.

NAPRAWILEM SAM Wiec tak..bylem w salonie toyoty w zabrzu i nic mi nie doradzili cos tam mowil ze uklad dolotowy powietrza moze byc nieszczelny ale to nie to bylo a tak pozatym to nie wiedza

ale moim problemem byla poduszka silnika od strony rozrzadu a wiec bylo tak dolna czesc poduszki opierala sie o podluznice ninimalnie nie wiem dlaczego ale pod mocowanie tzn pod kazda srobe podlozylem podkladke M10 wiec podnioslo sie o jakies 2-3 MM i cisza w aucie

Cytat:
2009-11-11 20:00:42, marbel pisze:
ok wydawalo mi sie ze to dzial techniczny ? MG? mozesz mi podac jakies namiary? w zasadzie to jest buczenie.. jak wcisne sprzeglo to jest cisza zaczyna sie buczenie od 2000 obr- do 3000 na wszystkich biegach buczy z wyciem jak bym zciagnol filtr powietrza podobnie ale w tym przedziale obrotow.

SYD mial na mysli to ze pakujesz watek techniczny do do szuflady WARSZTAT.
Co do poduszki to prawdopodobnie jest oberwana i podkladki ratuja sprawe na chwile ,ale przynajmniej wiesz co jest przyczyna.
Co do Zabrza to przewaznie niewiedza,ich tester sie nie laczy ,a jak juz sie polaczy to tez nie wiedza,wiec odpusc sobie i jedz do Katowic,Taka diagnostyke masz gratis ,a poduszke mozesz dostarczyc swoja w razie wymiany.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Hmm no moze byc ze jest zerwana ale wizualnie wyglada ok bo mialem ja w rece i wygladala normalnie chyba ze wew. jest uszkodzona a na zew wyglada ok ale spoko w autku jest cicho narazie a co do zabrza to faktycznie niech tam tylko znaczki do toyoty sprzedaja i tyle a i auto moga umyc pozdrawiam wszystkich mysle ze temat mozna zamknac