Witam
temat dotyczy toyoty yaris 1.3 z 2003 roku otóż pewnoego dnia siedzę sobie w aucie przy odpalonym silniku i czekam na kumpla az tu nagle czuje ze samochód zaczyna mocno wibrować wysiadłem i zauwazyłem ze dzwiek silnika sie zmienil i jest dosc nie równy natomiast z wydechu słychac pyrkanie jak z traktora kiedy spróbowałem sie przejechać zauważyłem ze samochód nie ma mocy strasznie muli a przy zejsciu na niskie obroty wibruje nawet to słychac bo wszystko sie trzesnie w srodku po przejechaniu kilkudziesiecu metrów zaczeła migać zółta kontrolka check engine potem przestała i znow zaczeła wtedy zauwazyłem ze zaczyna migac gdy silnik jest troche bardziej obciazony albo przez zwiekszenie obrotów albo przez pózną redukcje biegu jeszcze troche pojezdziłem i kontrolka zaczeła palic sie juz bez przerwy pomyslałem ze moze to świeca i jeden gar nie pracuje wiec wymieniłem wszystkie swiece ale nic to nie dało wyjalem tez przepływomierz ale jest czysciutki jak nowy a jarek jaki był taki jest juz nie wiem co zrobic prawdopodobnie wybiorę sie do serwisu ale chciałem zasiegnąć opinii kogoś doswiadczonego w temacie i być moze kogoś kto miał takie same objawy Prosze o pomoc i Pozdrawiam

Tester trzeba zapiac.
Podam ci nr tel na priv jezeli chcesz to naprawic.