Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-02-17 11:24:21 ja mam 4 glosniki w drzwiach (pioneer ~50W). planuje wymienic przednie na wieksze, do tego tweetery ze zwrotnicami. wzmacniacz chce zamontowac pod tylna polką. zas subwoofer chce jedna z plaskich propozycji pioneera. zeby bagaznika nie zmniejszac. i chce to robic etapami. nie wszystko na raz.
a co do Ciebie, to powtorze pytanie poprzednika. jakie fundusze masz do tego? chcesz wygluszac drzwi czy cale auto? jaki chcesz subwoofer. chcesz tweetery?? pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-02-23 00:11:41 nie chce pod siedzenie. chce wlozyc do bagaznika. ale chce wlasnie plaski. przykrecic go gdzies z boku zeby nie zajmowal miejsca.
a co do budy to sedan |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-02-27 10:51:03 wole jakosc niz glosnosc. wiec mowisz ze do sedana sub okolo 30cm w skrzyni. tak?? |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-03-01 12:46:55 oczywiscie ze moga byc uzywki. wzmacniacz chce przykrecic do blachy pod tylna polka. zaraz przy zawiasie. a subwoofer jakis maly. i nie wiem czy przykrecic go do oparcia czy tez pod tylna polke. bo chce miec rowniez bagaznik. kosztami sie nie przejmujmy. ale preferowalbym cos dobrego w niskiej cenie. co bylbys w stanie mi przedstawic?? tylnych glosnikow bym nie ruszal. wymienilbym przednie z drzwi i do tego dobral cos z tweeterami i zwrotnicami. jeszcze pytanie gdzie moglbym te tweetery umiescic?? bo lusterka mam reczne. wiec w drzwiach kolo lusterek odpadaja. deski rozdzielczej tez nie chcialbm wiercic. moze cos zbudowac na slupkach bocznych??
pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-03-03 11:06:44 tylko drzwi aby wygluszyc, to musza nie rdzewiec. a mi rdzewieja i sa raczej do wymiany. wiec wygluszenie raczej na tym etapie odpada.
w jaki sposob zabudowac te tweetery w slupkach?? |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-03-03 17:07:24 dzieki wielkie. dzieki tym linkom, wpadlo do glowy kilka pomyslow. tylko sie zastanawiam jak mam ten dystans z mdfu wpakowac pod boczek. trzeba bedzie ciac. i z tego co zrozumialem, polecasz zrobic taka tube z maty pod glosnikiem?? zeby szczelnie zamknac przestrzen dla niego?? czy zamiast folii pod boczkiem?? |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-03-04 23:46:33 w carinie glosniki przykrecone sa 4 srubami do boczka. boczek w tym miejscu jest plastikowy. aby przymocowac dystans, nalezy zapewne wyciac w tym miejscu boczek i przykrecic mdf do blachy. z kolei boczka w tym miejscu do blachy sie juz nie dokreci, skoro bedzie tam dokrecony mdf.
przed zima ocieplalismy w ten sposob matiza czarnymi matami app bodajze z tego co pamietam. przyklejalismy na blache, nastepnie zaklejalismy tymi matami wszystkie otwory. nastepnie zalozylismy boczek. z boczkiem nic nie robilismy. drzwi staly sie ciezsze i bardziej sztywne. i slychac roznice w dzwieku. najpierw oczyscilismy miejsca gdzie maty powinny byc przyklejone, nastepnie uzylismy nagrzewnicy aby ogrzac te maty aby latwiej sie formowaly i przyklejaly. jednak z tego co wiem, aby przyklejac maty, drzwi musza byc perfekt zrobione. czyli, elektryka nie moze wymagac wymiany, nie moga rdzewiec ani nic. do tego samego matiza montowalismy zwrotnice i tweetery. tweetery mialy obudowe i przykleilismy je do deski rozdzielczej. jednak ja tak nie chce. nie podoba mi sie taka instalacja. tak samo nie chcialbym ciąć boczka. standartowe maskownice sa calkiem ladne i ladnie pasuja. w tym miejscu boczek jest dokrecony 4 srubami do blachy i do tego boczka 4 srubami dokrecony jest glosnik. moze jakbym zrobil taka malazamknieta przestrzen dla glosnika z tych mat, moze dzwiek bylby lepszy. rozumiem ze blacha jest malo sztywna i rezonuje, jednak rdza nie pozwala mi na usztywnienie calych drzwi. moze dopiero po ich wymianie lub zrobieniu. wtedy wygluszenie calosci. wyklejenie blachy oraz wszystkich otworow. takze wszelkie spinki i wodziki silikonem. chba tak to sie robi z tego co czytalem. pozdrawiam i dzieki za dotychczasowe rady. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-03-06 16:46:25 a radyjko jakie do tej pory posiadam to
http://www.sony.pl/product/ica-in-car-cd-radio-tuners-with-mp3-cd/cdx-gt23#pageType=TechnicalSpecs z tego co o nim wiem to chyba nie ma wyjscia na wzmacniacz, ani na subwoofer, wiec jest raczej slabe do rozbudowy instalacji. jak bedzie cieplej to wrzuce kilka fotek dotychczasowej instalacji, ktora posiadam. wtedy bede myslal dokladniej co dalej. bo na razie chyba kupie sobie glosniki do przodu, tweetery i zwrotnice. wyglusze troche przednie drzwi. ewentualnie jeszcze tylnie. ze wszystkiego dam relacje foto. aby bylo dla potomnosci pozdrawiam |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-05-04 16:12:41 Na dniach żonie będę robił to zrobię fotki. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-05-06 14:04:01
czekam z niecierpliwością |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-05-13 08:47:04 dzis kupuje zestaw odseparowany hertza |