Jaka antena ??

« Poprzedni | Nastpny »
jakies 3 tyg temu ukradli mi antene, przedwczoraj dostalem mandat i dzis pojechalem do sklepu z cb sprzetem looknac na anteny, taka jaka mialem + zaczep kosztuje 220 pln ( 155cm dlugosci, Midland ), najtansze sa magnesowki bo zaczepu nie potrzebuje, ale ich ceny tam zaczynaja sie od 140 pln, zajrzalem na allegro i przymierzam sie do kupna tej antenki

antenka

czy prawda jest ze przy 120 km/h te magnesowki spadaja??? i czy bylby to dobry wybor bo cena jest kuszaca jak za nowy sprzet

Ja te jestem ciekawy jak sizachowuje ta antenka w uytkowaniu.

Do samochodu subowego moe bym kupi sobie tak bo pienidze mieszne.

Tylko si boj e jaka cena taka antena.

smieszna cena, smieszne osiagi, niestety.

ML-145 panowie, to juz jest dobra magnnesowka, w zaleznosci od produkujacej firmy roznia sie magneesem i cena

No ale docent, nie upieraj si tak przy tych wdkach Nie kademu potrzebna taka duga antena jak mamy my, fanatycy
Moim zdaniem przyzwoit antenk magnesow za przyzwoite pieniki jest Hustler. 100 cm, okoo 100 z (nawet mniej, zaczynaj si od 80 z), bez rewlacji, ale i bez tragedii.

no tak wiem, najchetniej bym wzial taki zestaw jaki mialem, midland 155cm na stale i git - ale kasy niemam, a ta antenka mam nadzieje ze zasieg bedzie miala do 4km i to mi wystarczy

Jeli ju kusi si na co taniego to chyba wolabym Presidenta New York...
Z tego Midlanda raczej nie bdziesz zadowolony, jest mao trway, gnie si a na przyzwoity zasieg nie ma co liczy.

a jaki zasieg nazywasz przyzwoitym ???

co to znaczy gnie????? przeciez "bat" jest chyba wszedzie z tego samego surowca wykonany

Mam tylko nadzieje ze bede slyszalem czysto bez zaklocen na 3 km a biorac pod uwage ze anteny 1,5m lapia 15 km wiec ta 60 cm powinna te 3 km zlapac

...,a ja polecam anteny SIRIO, bardzo dobre;dobrze sie stroj (czy magnesik,czy na stae) i estetycznie wygldaj.
Miaem Presidenta(nie jednego) przereklamowany jak dla mnie.
Antenki moe nie s za tanie bo zaczynaj sie od 90pln. (.a moe i ).
Moja ma d.100cm. na mag. i zasig do6km. w wikszym miecie(W-WA), a po trasie 13km. (na rozkrconym radiu,rozmawiaem).

...tak po za tematem,kolega ma sklep z elektromik i czasami"testuje" jakie antenki od niego.(POZDRO)

Cytat:
2006-03-14 21:26:28, Outcast pisze:
a jaki zasieg nazywasz przyzwoitym ??? co to znaczy gnie????? przeciez "bat" jest chyba wszedzie z tego samego surowca wykonany Mam tylko nadzieje ze bede slyszalem czysto bez zaklocen na 3 km a biorac pod uwage ze anteny 1,5m lapia 15 km wiec ta 60 cm powinna te 3 km zlapac

Przyjrzyj si uwanie tej antence - patrzc od dou: do poowy to gruba rurka, potem zgrubienie, a dalej cieniutki drucik. To wanie ten drucik si wygina... jak dla mnie straszne dziadostwo. Jaki nazywam przyzwoitym. 5-6 km to ju przyzwoity zasig

18 244 i kazda jej modyfikacja to wyrob antenopodobny...Jak przyjezdza klient na strojenie z tym wynalazkiem to nas krew zalewa ;] Niektore spoko, stroja sie dosc wasko,ale kolo kanalu 20 da sie zejsc na 1.3-1.5...Ale niektore- strzalka swr-miarki o koniec skali sie zabija.Mowie tu o nowkach sztukach.Tak mniej wiecej pol na pol sie stroi, pol nie.
Duzo lepiej pod tym wzgledem wypada sirio mini-mag 27. Nie ma problemu,zeby zejsc z 2.1 na 1,na 1.3 na 20, 1.5 na 40."Waska" antena, ale kazda daje sie zestroic w takim zakresie jak podalem.Jest drozsza od 244 ,ale duzo lepiej wypada w kwestii jakosci.

T ja si w takim razie przymierze do kupna hustlerka, tylko moe uywki za mniejsze pienidze.

Ostatnio kto chcia zatak natenk 60 PLN, ale kaska mi sie rozeszlo i dupa.

http://www.cb-radio.pl/site/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=45
ten test powinien rozwiac kilka watpliwosci co do anten...

Cytat:
2006-03-16 13:00:51, szopenradom pisze:
http://www.cb-radio.pl/site/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=45 ten test powinien rozwiac kilka watpliwosci co do anten...

Szkoda e w tym tecie nie ma taka chwalonych anten jak sirio, czy new alaska.

No szkoda, ale i tak np daje do myslenia ten spadek na magnesie...

Z czasem moze sie pojawia inne testy.... czytalem cos o bliskim tesice anten ML

Ja bym poleci indian , i zamontowanie jej w miejsce radiowej.
Mam j tak zamontowan w Fiacie Punto i nie narzekam.
Pozdrawiam
Mariusz

Nie polecam Midlanda 18-244 sabiutka antenka cho magnesik apie dach dobrze chyba jedyna zaleta 210 km/h i antena nadal na dachu.Zastanawiam si nad anten Sirio ML-145 akboHustler IL-100 ktr polecacie .Radyjko alan 100+

Kolego z tych dwch, lepsza bdzie sirio! Ale ja na twoim miejscu pomylabym te o zmianie radyjka na jakie solidniejsze, bo ten alan to zwyky szumofon bez adnych filtrw!!!

A jeszcze jak sobie zmienisz antenk, na lepsz to ona bdzie rwnie cigaa "mieci" z eteru z ktrymi twoje radio nie bdzie sobie mogo poradzi!!!

Dzieki kolego .Zgadzam si z tob jeeli chodzi o alana 100+ ze to radyjko sabej klasy ale co za t kas wicej chciec.Na razie musz si z nim pomczy .Dziki za od .pozdrawiam

Witam
czytam napisane przez was opinie i jak dotd nie mam pojcia co kupi nie posiadam jeszcze CB i nie wiem na co sie zdecydowa aby sprzt by w miar dobry a mam kilka pyta
jakie radio wybra aby zasig i jako bya dosy dobra
czy mona zamontowa anten na relingu samochodowym (reling jest plastikowy)
prosz o pomoc bo mandaty jednak kosztuj

Cytat:
2007-03-22 23:09:37, Adwokat pisze:
Witam czytam napisane przez was opinie i jak dotd nie mam pojcia co kupi nie posiadam jeszcze CB i nie wiem na co sie zdecydowa aby sprzt by w miar dobry a mam kilka pyta jakie radio wybra aby zasig i jako bya dosy dobra czy mona zamontowa anten na relingu samochodowym (reling jest plastikowy) prosz o pomoc bo mandaty jednak kosztuj

kolego pisac umiesz ale czytac???? nie wiem

poczytaj forum byo to juz wakowany miliony razy

reling jesli jest plastikowy w 100% dyskfalifikuje go do zaozenia anteny

« Poprzedni | Nastpny »