Dorabianie kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Mam mały problem z kluczykami do mojej Carolci. Jakieś pół roku temu żonka nie mogła przekręcić kluczyka w stacyjce, więc wziąlem zapasowy (oba czarne) i bez problemu zadziałał. Kilka dni temu tan drugi zaczął przekręcać się do połowy więc potraktowałem stacyjkę WD-40 ale dalej nic, więc wziąłem trzeci (szary) i znowu wszystko ok. Tamte dwa stacyjki nie uruchamiają. Fakt, że są trochę wytarte bo bez cantralnego jestem. No i teraz mam zgryz bo w ASO spiewają magiczne pieniądze za dorobienie klucza. Byłem dzisiaj u magika od kluczy w Auchan który zaśpiewał 75 zł, ale po drugiej próbie dorobienia kluczyka poddał się bo przycinał się i w drzwiach i w stacyjce. Mam więc pytanie czy muszę zamawiać kluczyk w ASO czy gość był cienki i szukać innego. Może macie kogoś w okolicach Sosnowca lub Katowic.
A może to stacyjka się kończy?
Pozdrawiam wszystkich

witam,
dzis stało mi sie to samo. Wkładam kluczyk do stacyjki i nie moge pzrekręcić. Drugi jest jeszcze bardziej wytarty i nadłamany więc nawet nie próbuję. Trzeciego nigdy nie miałam. Będę musiała jakoś zwabić chyba fachowca do siebie, bo za Chiny nie odpalę. Chyba jakiś pomór, mieszkam w Będzinie więc jak znajdziesz kogoś to bardzo proszę, podziel się adresem. Pytałam "dorabiacza" w M1 i zaśpiewał mi około 2 stów za kluczyk z immobiliserem

Cytat:
2007-05-24 19:49:17, ciak21 pisze:
Witam wszystkich. Mam mały problem z kluczykami do mojej Carolci. Jakieś pół roku temu żonka nie mogła przekręcić kluczyka w stacyjce, więc wziąlem zapasowy (oba czarne) i bez problemu zadziałał. Kilka dni temu tan drugi zaczął przekręcać się do połowy więc potraktowałem stacyjkę WD-40 ale dalej nic, więc wziąłem trzeci (szary) i znowu wszystko ok. Tamte dwa stacyjki nie uruchamiają. Fakt, że są trochę wytarte bo bez cantralnego jestem. No i teraz mam zgryz bo w ASO spiewają magiczne pieniądze za dorobienie klucza. Byłem dzisiaj u magika od kluczy w Auchan który zaśpiewał 75 zł, ale po drugiej próbie dorobienia kluczyka poddał się bo przycinał się i w drzwiach i w stacyjce. Mam więc pytanie czy muszę zamawiać kluczyk w ASO czy gość był cienki i szukać innego. Może macie kogoś w okolicach Sosnowca lub Katowic. A może to stacyjka się kończy? Pozdrawiam wszystkich

Jezeli na nieuzywanym kluczu zamek stacyjki dziala normalnie tzn ze klucze sie wyrobily.Masz do wyboru kupic klucz w serwisie na podstawie blaszki kodowej[jakies 120 zl i go dokodowac u mnie 100zl albo zainwestowac w centralny i jezdzic na szarym kluczu.

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-05-26 15:28:39 ]
[ powód edycji: pprawiłem cytat ]

Wszytko pieknie ale w ASO -przynajmniej w Katowicach - spiewają 307 zł za dorobienie kluczyka. A wracając do tego gościa od dorabiania kluczy to on rozciął jeden z uszkodzonych kluczy i przełożył chip do dorabianego klucza (taka kieszonka) i twierdził ze ma to działać. Czy to może być prawda? Bo jeżeli tak to się zastanawiam czy jest sens płacić w ASO ponad trzy stówy, czy próbować szczęścia u innego"fachowca".
Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-24 21:27:02, ciak21 pisze:
Wszytko pieknie ale w ASO -przynajmniej w Katowicach - spiewają 307 zł za dorobienie kluczyka. A wracając do tego gościa od dorabiania kluczy to on rozciął jeden z uszkodzonych kluczy i przełożył chip do dorabianego klucza (taka kieszonka) i twierdził ze ma to działać. Czy to może być prawda? Bo jeżeli tak to się zastanawiam czy jest sens płacić w ASO ponad trzy stówy, czy próbować szczęścia u innego"fachowca". Pozdrawiam

Bo tyle to kosztuje z kodowaniem u nas w ASO.
Jezeli tylko potrafi dociac precyzyjnie klucz + przelozenie pastylki kodowej to jest to jakies wyjscie,ale niech kopiuje z tego szarego klucza bo jest najmniej zuzyty.
Wybor zawsze nalezy do wlasciciela czy ma byc oryginal czy jakies tam rozwiazanie byle skuteczne.

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-05-26 15:29:36 ]
[ powód edycji: poprawiłem cytat ]

Gość kopiował z klucza szarego ale mu nie wyszło. No ale jezeli mówisz że jest możliwość kupienia kluczyka bez kodowania w ASO za 120 zł a reszta u Ciebie to też jest to korzystniej niż całość w ASO.
Dzięki za info.
Pozdrawiam

Witam ponownie.

Do babajaga1307
Możesz spróbować zrobić jak ja wcześniej tzn. pryśnij do stacyjki do WD-40 (ta czerwona rurka wchodzi na glębokość ok. 2 cm) poczekaj kilka minut i spróbuj poruszać kluczykiem. Ja za pierwszym razem pryskałem chyba z 3 lub 4 razy i na jakiś czas pomogło. Moze uda Ci się przynajmniej dojechać do jakiegoś fachowca. Nie rozwiąże to Twojego problemu w 100%, no ale mozesz spróbować. Aha i jeszcze jedno, gdzieś tu na forum czytalem że WD-40 może pomóc ale później trzeba jeszcze prysąć do stacyjki jakiegoś smaru czy preparatu silikonowego. Jak znajdę ten wątek to jeszcze się odezwę.
Życzę powodzenia i oby Ci się udało.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-25 09:26:39, ciak21 pisze:
Witam ponownie. Do babajaga1307 Możesz spróbować zrobić jak ja wcześniej tzn. pryśnij do stacyjki do WD-40 (ta czerwona rurka wchodzi na glębokość ok. 2 cm) poczekaj kilka minut i spróbuj poruszać kluczykiem. Ja za pierwszym razem pryskałem chyba z 3 lub 4 razy i na jakiś czas pomogło. Moze uda Ci się przynajmniej dojechać do jakiegoś fachowca. Nie rozwiąże to Twojego problemu w 100%, no ale mozesz spróbować. Aha i jeszcze jedno, gdzieś tu na forum czytalem że WD-40 może pomóc ale później trzeba jeszcze prysąć do stacyjki jakiegoś smaru czy preparatu silikonowego. Jak znajdę ten wątek to jeszcze się odezwę. Życzę powodzenia i oby Ci się udało. Pozdrawiam

Nie pryskac bo potem nie bedzie sie dalo zasypac specjalnego proszku grafitowego do wkladek, i klucz bedzie ciagle upaprany

wolę sama nie pryskać. udało mi się za to umówić na miejscu. jestem już zatem całkiem spokojna w kwestii naprawy stacyjki

Cytat:
2007-05-24 21:44:03, Bigelektron pisze:
Bo tyle to kosztuje z kodowaniem u nas w ASO. Jezeli tylko potrafi dociac precyzyjnie klucz + przelozenie pastylki kodowej to jest to jakies wyjscie,ale niech kopiuje z tego szarego klucza bo jest najmniej zuzyty. Wybor zawsze nalezy do wlasciciela czy ma byc oryginal czy jakies tam rozwiazanie byle skuteczne. [ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-05-26 15:29:36 ] [ powód edycji: poprawiłem cytat ]

Bigelektron, jaki jest koszt u Ciebie dorobienia kluczka z centralnym. Toyota Avensis Verso r.2001.
na Bielanach Wroclawskich spiewaja 500zl.
dzieki
Pozdro

Cytat:
2010-08-13 14:38:09, kancler pisze:
Bigelektron, jaki jest koszt u Ciebie dorobienia kluczka z centralnym. Toyota Avensis Verso r.2001. na Bielanach Wroclawskich spiewaja 500zl. dzieki Pozdro

Nie dorabiam kluczy tylko je dokodowuje.