Palą się kontrolki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich . Rav4 2006 V6 wymieniano mi ostatnio cos w pedałach jako usterkę fabryczną .Przy okazji dostałem wydruk z kodami .Od tygodnia własnie paliły mi się kontrolki Check , VSC, antyposlizgowa no ale kasa i czas jakos jezdziłem .Przysłali pisemko żeby się zgłosic .Pojechałem ale hm troche drogo wycenili mnie doprowadzenie do czystosci pulpicik wiec moze pomozecie .Mam kody P0051 ,C1249,C1380,C1201,C1223,C1267,C2124 B1441,B1446 U0105 . Gdzie mogę znalezc listę z kodami a najlepiej co jest przyczyną tych kodów.Pozdrawiam

Kto ci co wymienial ,i czy przed wymiana byl problem czy po wymianie tego czegos.
Czym te kody odczytano ...w ASO czy gdziestam czymstam
Jak odczytali kody to dlaczego nie spisano tekstu obok kodu ,to teraz by nie trzebabylo tabeli kodow szukac.
jaki model z tabliczki znamionowej auta ALA ACA czy costam???
USA czy kanada?

kody spiasali mnie jak pisałem w czasie wymiany pedałów co było wadą fabryczną .Zrobiono to w ASO w USA gdzie mieszkam .Autko jest więc wersja USA .napisali mnie tylko kody błędów i nic więcej i gdzie one maja miejsce czyli np. podwozie układ elektryczny itd.Kontrolki zapaliły sie w czasie jazdy od roku nic sie nie dziło nic nie było robione.Rok temu miałem wymienianego kompa.Prosze o pomoc bo ASO mnie zedrze niemozliwie jak juz znam zycie.Pozdrawiam Bigelektron i radz cos. A gdzie na tabliczce jest ta wersja ,model bo ciemno juz ale poswieciłem sobie ale niestety nie widze tego

[ wiadomość edytowana przez: jozeklp dnia 2011-05-23 03:25:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: jozeklp dnia 2011-05-23 03:25:57 ]

Cytat:
2011-05-23 03:24:31, jozeklp pisze:
kody spiasali mnie jak pisałem w czasie wymiany pedałów co było wadą fabryczną .Zrobiono to w ASO w USA gdzie mieszkam .Autko jest więc wersja USA .napisali mnie tylko kody błędów i nic więcej i gdzie one maja miejsce czyli np. podwozie układ elektryczny itd.Kontrolki zapaliły sie w czasie jazdy od roku nic sie nie dziło nic nie było robione.Rok temu miałem wymienianego kompa.Prosze o pomoc bo ASO mnie zedrze niemozliwie jak juz znam zycie.Pozdrawiam Bigelektron i radz cos. A gdzie na tabliczce jest ta wersja ,model bo ciemno juz ale poswieciłem sobie ale niestety nie widze tego [ wiadomość edytowana przez: jozeklp dnia 2011-05-23 03:25:35 ] [ wiadomość edytowana przez: jozeklp dnia 2011-05-23 03:25:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-23 11:36:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-23 11:37:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-23 11:40:07 ]

Cytat:
2011-05-23 11:33:23, Bigelektron pisze:
[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-23 11:36:38 ] [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-23 11:37:45 ]

Po pierwsze trzeba teraz pojezdzic i ponownie odczytac ktore z tych kodow sie powtorza,i dopiero mozna cos powiedziec.Prawopodobnie nikt wczesniej nie kasowal kodow i zostaly w pamieci z poprzednich napraw lub cos bylo demontowane.
Jak odczytasz ponownie kody to bedzie ich mniej i kody z tzw historii nie beda zaciemniac obrazu.Prawdopodobnie spisali wszystko jak leci dlatego masz taka litanie.
Jak beda spisywac to niech przepisza wszystko kod i caly tekst po angielsku obok kodu,bedzie latwiej ,niz teraz szukac wszystkich i dywagowac co to moze byc.
MODEL jest na tabliczce aluminiowej pod maska lub na naklejce na slupku lub drzwiach kierowcy w okolicy zamka widocznej jak je otworzysz

Jak pisałem wczesniej kody spisali mi w ASo przy okazji wymiany pedałów .Jesli pojadę do nich ponownie to mnie skasuja 170 $ tyle biora za podłaczenie pod kompa ,dlatego jesli mam kody szukam tanszego rozwiązania .Mam ten tester czy jak to sie nazywa on pokazuje mi tylko P0051 C1249 C1201 c1223 C1224 .Nie wiem skąd ASO wzieło az tyle .Ja sprawdzałem dzisiaj i mam tylko takie .Pozdrawiam

witam ponownie .Pojechałem do ASO z kolegą i ich nakręcił i podpieli za darmo i powiedzieli co te kody znaczą tak więc

C1380 Malfunction in stop light relay system

C1201 Brake Boost Sensor Circuit Range/Performance

C1223 Malfunction in ABS control system

C1267 Pedal force switch malfunction

C2124 Transmitter ID4 not received

P0051 HO2S Heater Control Circuit Low Bank 2 Sensor 1

Czy teraz Bigelektron wiesz juz co doleka mojej raweczce? Pozdrawiam

Cytat:
2011-05-25 03:42:54, jozeklp pisze:
witam ponownie .Pojechałem do ASO z kolegą i ich nakręcił i podpieli za darmo i powiedzieli co te kody znaczą tak więc C1380 Malfunction in stop light relay system C1201 Brake Boost Sensor Circuit Range/Performance C1223 Malfunction in ABS control system C1267 Pedal force switch malfunction C2124 Transmitter ID4 not received P0051 HO2S Heater Control Circuit Low Bank 2 Sensor 1 Czy teraz Bigelektron wiesz juz co doleka mojej raweczce? Pozdrawiam

Zacznij od pomiarow rezystancji grzalki sondy B2S1 sonda przed katem chyba ta z przodu auta bo B1 jest przawaznie od sciany grodziowej ale zawsze sprawdzam testerem ktora jest ktora dla pewnosci.Prawdopodobnie grzalka spalona lub instalacja.
c2124 nie widzi czujnika cisnienia w ktoryms kole -bez testera nie stwierdzisz w ktorym jest problem ,bo trzeba spuszczac powietrze po kolei i notowac ktore kolo jest jakim ID.
Masz gaz i hak z tylu?

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-05-25 14:50:40 ]

Dzieki Bigelektron .czy moge sprawdzic sam ta grzałke co potrzebuje do tego? Co do gazu jak pisałem jestem w USA wiec a hak mam z tyłu a czy to cos komplikuje?Pozdrawiam

Cytat:
2011-05-26 00:24:47, jozeklp pisze:
Dzieki Bigelektron .czy moge sprawdzic sam ta grzałke co potrzebuje do tego? Co do gazu jak pisałem jestem w USA wiec a hak mam z tyłu a czy to cos komplikuje?Pozdrawiam

Zmierz rezystancje grzalki sondy to sa 2 takiego samego koloru kable np 2 biale lub 2 czarne na kablu od sondy ,nie instalacji.
Jak masz hak to sprawdz czy nie jest zielono w gniezdzie od tylu lub jezeli masz jakies interfejsy w instalacji haka to czy nie skorodowaly-to moze byc powodem kodow od ABSu zwlaszcza tego stop light switch ,lub czujnik pod pedalem lub zczerniala banka zarowki stopu.