MotoNews.pl
12Brak wysokich obrotów Avevsis D4d (271355/18) - NT

Brak wysokich obrotów Avevsis D4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Avensis D4d brak wysokich obrotów ,tylko do 2.200,sprawdzono sterownik wtrysku,wymieniono wtryskiwacze,zmieniono czujniki w pompie,na Carmanie pokazuje ciś na listwie na biegu jałowym 35Mpa po dodaniu gazy ciśnienie spada do 13Mpa,wtryski są z używki ale pracują w zakresie 0.2,0,3,06,1,4mm3/sek.Turbina była w regeneracji,i jest sprawna ,brak koncepcji co do przyczyny usterki.Żadnych błędów do odczytu.Jeszcze został tylko główny komputer.Proszę o konstruktywną radę.

No jeszcze ci troche innych czesci zostalo dlaczego myslisz ze tylko glowny komputer.Narazie wymieniles wszystko czego nie trzebabylo a mozna bylo latwo wykluczyc.
A zdejmij wezyk przelewowy z listwy i zaslep go i sprawdz czy z listwy nie kapie.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Bigelektron zrobiłem jak doradziłeś ale jest dalej tak samo 2.200 i za cholerę więcej nie wkręci się. Z listwy na przelewie nie kapie po uruchomieniu silnika .Czy można się z Tobą skontaktować telefonicznie

Cytat:
2013-05-06 08:50:15, Zbyszek1957 pisze:
Bigelektron zrobiłem jak doradziłeś ale jest dalej tak samo 2.200 i za cholerę więcej nie wkręci się. Z listwy na przelewie nie kapie po uruchomieniu silnika .Czy można się z Tobą skontaktować telefonicznie

no bo od tego siemu nie polepszy ale zato wykluczyles nieszczelnosc na listwie.nr masz na priva

-----------------
Naprawa elektroniki.

Znalazłem przyczynę,zabite mułem sitko na zasilaniu .

Zbyszek1957 - gdzie to sitko jest dokładnie? Czy masz jakieś zdjęcia jak to wyglądało?
No nieźle wymieniłeś pół silnika, a tu sitko ....

Cytat:
2013-05-10 00:30:59, Alien_Obcy pisze:
Zbyszek1957 - gdzie to sitko jest dokładnie? Czy masz jakieś zdjęcia jak to wyglądało? No nieźle wymieniłeś pół silnika, a tu sitko ....

Jak wykrecisz srube zasilajaca to pod spodem masz sitko takie jak w pralce podluzne w formie tulejki z dnem.

-----------------
Naprawa elektroniki.