| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-09-05 11:06:11 Witam
Wczoraj złożyłem wizytę w sklepie motoryzacyjnym. Zapytałem się o wydech to Carinki E, 96 rocznik, 1.6 16V 106 KM sedan. Gosciu powiedzial ze ma asmeta. Koncowy za 250, srodkowy oddzielnie. tez jakas cena kolo 200. To ten zaczął szukać u Płóciennika wydechu. No i wyszło troszke taniej. Ale także dosyć drogo. Powiedziałem mu ze na allegro jest wydech (tlumik srodkowy z koncowym) za 160 złotych. To ten mi powiedział ze to nie do mojego auta, albo używany. http://www.allegro.pl/item712432603_uklad_tlumikow_toyota_carina_e_1_6_1_8_92_97.html Potem powiedział ze jak znajomy kupil chlodnice na allegro op taniosci to tak ciekla ze musial kupic drugą. I ze takie tanie zakupy to wpędzanie się w koszty dodatkowe. U mnie wydech jest juz tak spróchniały, że ledwo zaspawam jedno miejsce, to drugie juz jest do spawania. i musze kupic caly wydech. co panowie o tym sadzicie?? kupowac za 160 z allegro czy raczej asmety w sklepie?? Pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-09-05 12:32:53 Ten z Alledrogo, to jest firma MARIX - polski producent znany też jako "Kwiecień".
Podchodziłbym do niego tak samo jak do wszystkich naszych produktów więc jeśli decydujesz się na polski zamiennik, to po co przepłacać ?
Widzę jeden plus tego wydechu z Alledrogo - jest w jednym kawałku więc odpada męczenie się ze spasowaniem środkowego z ostatnim i modlitwa o szczelność połączenia. Zakładając oczywiście, że producent trzyma dokładnie fabryczne wymiary, bo jeżeli nie...
Kurde, a do mojej nie ma nic oprócz Bosala (Asmet robi dla 2,0 ale w wersji 93kW )
Pozdro. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-09-06 10:59:23 ok. dzieki za wyjasnienie. wiec kupie sobie to z allegro. ale to w przyszlym miesiacu
pozdrawiam |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2011-07-12 21:48:47 Dotyczy Ave I - mam nieszczelność na połączeniu rurki i dwururki za kolektorem. Czy da się to tak rozebrać żeby wymienić tylko tę uszczelkę śruby i sprężyny, czy trzeba to rozpiąć przy katalizatorze lub/i kolektorze?
|
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2011-07-14 12:58:47 zobacz czy tam kolnierza nie ma do rozebrania. |
xerxes Łochów | 2011-07-17 22:30:23 a nie lepszy używany oryginalny za 50-70zł za oba tłumiki-za tyle ostatnio kupiłem cały razem z osłonami rur z kwasówki i katalizatorem |