Wyglada na to, ze moj problem ze stukaniem sam sie rozwiazal i pisze tak dla potomnych w jaki sposob
- w sumie stukalo juz jak wiecie duzo mniej i inaczej po zmianie filtra ale zdarzalo sie i nie moglem uchwycic zaleznosci kiedy stuka a kiedy nie... i ostatnio naszlo mnie, ze moze trzebaby wymienic swiece i wymienilem - namowili mnie co prawda na nie takie jak chcialem ale o tym pozniej - najwazniejsze jest to, ze po wymianie swiec (a to juz prawie tydzien) nie zastukalo ani razu
i teraz pytanie: czy to stukanie to moglo byc spalanie stukowe albo cos w tym stylu jak ECU chcialo wysterowac zaplon a z jakiegos powodu mu nie wychodzilo z powodu kiepskiego stanu swiec ??? To moja najnowsza teoria bo moje ave nie ma juz aparatu zaplonowego tylko ten wynalazek z dwiema cewkami
A co do swiec to namowili mnie na Denso Twin Tip K20TT - jakis niby nowy wynalazek niby do lpg i trwalszy i takie tam - poczytajcie sobie bo duzo tej marketingowej papki jest
co o nich myslicie ? probowal ktos kiedys cos takiego ?
Pozdrowionka i jeszcze raz dzieki za opinie
P.S ciesze sie, ze w moim przypadku BIG sie pierwszy raz pomylil
toyka przejechala juz ze mna 20 tys km i silnik obecnie chodzi lepiej niz na poczatku