Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BlackC RAV4 D4D 2005 | 2009-10-08 17:02:20 Co może oznaczać kod P0627 ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-10-08 19:57:39
To kod obwodu elektrozaworkow na pomie wysokiego cisnienia. Powodem moga byc zaworki lub instalacja-trzeba ja wykluczyc. Moze tez byc uszkodzona pompka wstepna w pompie wysokiego cisnienia ale jej nieda sie sprawdzic bez wyslania pompy do Mabi Zawieszajacy sie na przelew wtryskiwacz tez moze wywolac taki efekt. Najprosciej wyslac wtryski i pompe do Mabi do sprawdzenia,ale nie najtaniej ![]() ![]() Wypracowalem pewien sposob postepowania ktory pozwala zaoszczedzic nieco pieniedzy i czasu ale nie zawsze pozwala na wykluczenie pewnych elementow ,zalezy w jaki sposob sa uszkodzone. Mianowicie diagnostyka testerem i testy aktywne . Mozna stwierdzic czy powodem sa elektrozaworki i sekcje w pompie.Jezeli wtryskiwacze maja dobre liczby korekcyjne,to mozna je rowniez wykluczyc. Gorzej gdy wtryski maja porozjezdzane korekcje,bo wtedy nie wiadomo czy wtryski daja zbyt duzo na przelew czy moze pompka wstepna sie nie wyrabia.Trzeba wowczas wtryski wyslac do sprawdzenia. Dobrze jest gdy spadki mocy wystepuja czesto mozna wtedy precyzyjnie okreslic co jest przyczyna nie wysylajac niczego. Jezeli powodem jest jeden zawiezsajacy sie wtryskiwacz,to tez wykonalem stosowny przyzad za pomoca ktorego moge go wylowic. W kazdym razie nie jest powodem tego kodu turbina. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
BlackC RAV4 D4D 2005 | 2009-10-08 20:33:58 Dzięki Bigelektron za odpowiedź .
Właśnie znalazłem kartę kodu usterki . ![]() No to teraz wiem w jakim kierunku iść . Brak mocy to występuje już chyba ciągle , no może jak jest całkiem zimny silnik to jeszcze daję radę . Strasznie jedzie się za malaczem przez 5 kilometrów bo nie ma dłuuuugiej prostej żeby go wyprzedzić bez strachu ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-10-08 20:38:31
Tak przy okazji to zapraszam na diagnostyke,dla forumowiczow mam specjalne rabaty. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
BlackC RAV4 D4D 2005 | 2009-10-15 22:22:41 Ravka śmiga jak szalona ![]() ![]() ![]() Zawory scv wyczyszczone , wszystkie masy , wtyczki i styki związane z pompą poprawione i problem zniknął . Pracy było na parę godzin ale jest rezultat . Stawiam na instalację , zwłaszcza zaśniedziałe masy . Dzięki Bigelektron za wszystkie podpowiedzi . Pięknie jeździ się od paru dni mogąc znowu wyprzedzać ![]() |
BlackC RAV4 D4D 2005 | 2011-10-25 23:25:56 Witam po przerwie ![]() Po dwóch latach przerwy powtórka z rozrywki , kod P0627 i totalny muł który ciągnie tylko z górki ![]() Zaworki wymoczone , taktowane prądem i z powrotem do pompy - rav-ka znowu jeździ tak jak powinna . Oby kolejne 2 lata spokoju były . Jak ktoś zastanawia się czy warto je czyścić , czy od razu wymieniać , to polecam jednak spróbować "kąpieli naftowych" . Zwłaszcza zielonego scv . PS. Ktoś wie dlaczego w nowym ToyoDIY nie mogę znaleźć numerów zaworków scv ? Pozdrawiam |