To moj pierwszy post wiec - witam !
Aktualnie jezdze sobie troche seryjnym 126p FL z 93r.
Od jakiegos roku meczy mnie temat posiadania 126 po swapie. Ale niestety nie mam czasu tego robic, chce kupic gotowy samochod.
Upatrzylem ten:
allegro.pl/fiat-126p-swap-1-1-rajdy-kjs-super-sprint-i1845834921.html
Nie wiem czy jego wlasciciel jest na tym forum czy nie ?
W piatek jestem umowiony na ogledziny.
Co nieco sie juz pytalem wlasciciela o ten samochod, poza tym co jest w opisie dostalem taka informacje:
"Pojemność 1.1 jest wbite w dowód tak więc nie na problemu z policją.
Silnik ma 67 km. dlatego bo ma ostry wałek, miałem gdzieś wydruk z hamowni ale w przeciągu budowy gdzieś mi się zawieruszył.
Zawieszenie przód resor sklepany i dołożony resor + amorki tylne KYB, jest twardy. Gdy założyłem amorki sportowe to było za twardo.
Tył sprężyny seryjne i amortyzatory blistein hromowane od pandy abart.
Maluszek był w tamtym roku malowany cały wraz z wymianą progów, a drzwi były malowane w lipcu tego roku. tylko coś lakiernik pomieszał z utwardzaczem i wyszły trochę bardziej szarawe. Komora silnika i bagażnika i środek pomalowano na czarno.
"
Skrzynia jest oczywiscie seryjna z 126p, podobno siedzi 2ga sztuka poki co.
Paragonow ani zadnych dokumentow na te wymieniane czesci nie ma.
Oczywiscie srednio wierze w te 67KM, czy da sie jakos szybko sprawdzic ze silnik rzeczywiscie ma sportowy walek ?
Moje pytanie brzmi - na co zwrocic uwage przy zakupie ?
Prosze podpowiedzcie bo nie chce sie wkopac
.
Sprzedajacy wyslal mi jeszcze dodatkowe zdjecia - wszystkie sa tutaj:
imageshack.us/g/824/tnm1.jpg/
Pytanie na koniec:
czy taki samochod nadaje sie do codziennej eksploatacji ? Pomijam kwestie niewygody wsiadania za sprawa klatki i kubelkow/szelek. chodzi mi raczej o awaryjnosc. Czy taki samochod przejedzie ok. 100km cotygodniowo tak zeby nie trzeba go bylo przynajmniej raz na miesiac naprawiac ? Jazda typowo dla przyjemnosci, zero imprez sportowych.
Wiem ze skrzynia jest slaba, ale jesli nie bedzie zbyt ostrych katow to chyba troche wytrzyma ?
bardzo prosze o szybka pomoc
z gory dziekuje
pozdrawiam
Piotrek
null
[ wiadomość edytowana przez: piotres87 dnia 2011-10-13 00:57:52 ]

I potwierdzam- do jazdy na codzień to mocno średnie auto... Skrzynia krótka, hałas+ te dwie rzeczy, które opisałem... jeszcze w dodatku jak masz tak jak ja prawie 190cm to jest lekki kupsztal
Z drugiej strony... fajna sprawa kogoś na mieście w drodze do pracy wydymać albo strzelić parę boków
. podloga rzeczywiscie srogo polatana blacha od gory, od spodu i od gory wartwy wlokna szklanego z zywica zeby sie to trzymalo. Podloga to jeszcze pikus bo nie bylo jej tak bardzo widac a fakt trzymalo sie to kupy i sladow swiezej korozji nie bylo jakos bardzo widac.
.
. Ogolnie jazda mi sie podobala, i to ze we wnetrzu jest glosno, ze duzo rzeczy trzeszczy i stuka, ze sie siedzi nisko , jest twardo, a pod nogami blacha
.
.