Tarcza sprzegla z poloneza do nivy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wyczytalem w gazecie off road ze ludze zaladaja do niv tarcze sprzegla od poloneza "lukasa" szczegulnie ci ktozy jezdza w terenie.
co Wy otym myslicie?

Jacek kiedyś było chyba na autoladzie na ten temat i Pan Inżynier napisał że tarcze są zamienne ...
a jeśli chodzi o jakość rosyjskich i lukasa to chyba postawie na lukasa

wlasnie jade jutro do warsztatu zeby poprawili bubla ktorego zrobili.
a w tym roku chcialem poszalec troche w terenie i chyba zdecyduje sie na wymiane tardzy.

POSZUKUJE WALKA ATAKUJACEGO ZE SKRZYNI BIEGOW LADA 07LUB POLONEZ .

Witam,
swego czasu , kiedy padło mi sprzęgło w kombiaku, chciałem kupic nowa tarczę, rozwązałem tarczę od Poldka, sprzedawca w sklepie policił mi , zamiast wydawać, 80 pln, za tarcze, zakupić kompletne sprzegło, włoskie, firmy Panther, do Mirafiorki...i innycch fiatów, np, regatta/ritmo 85 ..)(1600, 1800ccm), jako cos nie zdarcia, dałem wtedy 150 pln, ale sprzegło przejechało ok 100kkm... a w tej chwili włozyłem je do mojego bolida, kiedy wymieniałem skrzynie biegów..., może warto poszukac czegos takiego?.., albo zorientuj się ile musiałbyś zapłacić za Sachsa? , też mam dobre doswiadczenia

W warsztacie w Krakowie włożyli mi Polonezowską i choć ja "troszke" spaliłem, działa nadal. Nie miałem wyboru bo autko stało na kanale, a do domu daleko.... A jeśli nie szkoda pieniędzy to najlepiej Sachsa, Valeo i w ostateczności Lukasa.

Jeżeli chodzi o Łade Nive 1.7i na wielopunkcie to praktycznie odrazu po jej nabyciu polecam zmiane tarczy na "polonezowską" lub zmiane całego sprzęgła.