MotoNews.pl

Nie odpala na cieplym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem bo silnik toyoty avensis 2 litry d4d nie chce zapalic jak jest cieply.
Ja czytalem o tym na forach ale podaja rozne przyczyny a mechanicy w okolicy nie moga sobie z tym proadzic.

Ma ktos moze namiary na Bigelektron??

Pomocy auto musi byc sprawne do 6 stycznia.

Pozdrawiam z gory Dziekuje

wyszukiwarka na forum do tego służy

Cytat:
2011-12-24 10:02:01, 19pawel68 pisze:
mam problem bo silnik toyoty avensis 2 litry d4d nie chce zapalic jak jest cieply. Ja czytalem o tym na forach ale podaja rozne przyczyny a mechanicy w okolicy nie moga sobie z tym proadzic. Ma ktos moze namiary na Bigelektron?? Pomocy auto musi byc sprawne do 6 stycznia. Pozdrawiam z gory Dziekuje

Masz nr na priva ,,,czasem nie odpisuje od razu, ale w koncu odpisuje

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

witam.miałem ten sam problem,początkowo występowł sporadycznie i występował w długich trasach 300- 400 km,szukałem podpowiedzi co może byc,ale bez zdiagnozowania usterki na miejscu żaden specjalista nie postawi wyroku,wymieniłem rozrusznik,podpiołem nowy akumulator,czyściłem styki i masy,bezskutecznie,gdy silnik już palil tylko na plaka zaprowadzilem do specjalisty diesla do diagnostyki i dalszych decyzji co do naprawy.okazało się ze jeden wtrysk przelewa ,wtrysk zakupołem używany ,sprawdziłem i wszystko ok,w twoim przypadku prognozuję to sam,bo pozostałe elementy układu paliwowego tego silnika są dużo wytrzymalsze na jakośc paliwa,no może poza zaworkami scv na pompie,ale zastrzegam TO TYLKO MOJE SUGESTIE ZWIĄZANE Z DOŚWIADCZENIEM W UŻYTKOWANIU TEGO SILNIKA pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy