Pomoc do Bigelektron

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
od kilku dni mam problem z moim autem Toyota Yaris 1.4 d4d, rocznik 2004. Problem polega na tym, że po odpalaniu silnika czasami pochodzi 10 min. po czym jak chce jechać to nawet 1 km nie dojedzie. A drugim razem jak chce odpalić to odpali na może 5 sekund, po czym z obrotów schodzi i gaśnie. Dzisiaj wymienili mi filtr paliwa ale niestety z warsztatu może dojechałam niecały 1 km po czym znowu zgasł (podczas jazdy). Kontrolka się pali cały czas od silnika czasami samo gaśnie ale teraz cały czas się pali... Zostawiłam dzisiaj na noc w warsztacie i niby mam jutro rano odebrać, ale nie wiem czy nie będzie to samo - czyli znowu pojadę 1 km i więcej już nie... Proszę o pomoc bo nie wiem co jutro ewentualnie się zapytać w warsztacie....
PS. nawet mi dzisiaj powiedzieli że paliwo powinno być wypompowane z zbiornika bo paliwo zamarza.... Już nie wiem co mam robić a potrzebne mi jest autko....

jak pali się kontrolka silnika to jaki jest kod błędu,koniecznie się dowiedz,nie pozwól skasować go przed odczytaniem,kod może dużo mówić o usterce.

Niech ci napompuja tego paliwa do butelki i wystaw na dwor to bedziesz mial pewnosc ze jest dobre lub zle.
U nas za garazem leza probki ropy od klientow wkleilbym zdjecie , ale niewiem jak, w kazdym razie to juz nie jest kisiel tylko kasza grysikowa , jezeli masz takie cos w baku to nic nieda wymiana filtra...co gorsza nawet sie tego nieda spuscic z baku.