MotoNews.pl

Toyota yaris - regulator napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Pytanko, gdzie można dostać w mieście łodzi regulator napięcia do toyoty yaris 1.0 2006 (na pewno 4 pinowy, wejście z boku, w rozsądnej cenie) Nr. alternatora 27060-40020 poniżej 104210-8160 W toyocie jest za 600-800zł tam sprawdzili że numer regulatora 27700-75030 Mam problem bo większość twierdzi że nie dostane nigdzie ponieważ jest to za młody rocznik. Dajcie jakieś wskazówki
Dzięki pozdrowionka

A trzyletnie auto to nie jest jeszcze na gwarancji ?

Rozumiem, że alternator ma już z pół miliona przebiegu, że regulator zaczął oddawać ducha ?

Na jakiej podstawie ktoś stwierdził dysfunkcję regulatora ?

Akumulator sprawny ?

Ten regulator występuje jeszcze w Corollach E15 z silnikami 4ZZ-FE ( cokolwiek to znaczy ).

Popatrz na Allegro za całym alternatorem, tak chyba będzie najtaniej.

pzdr

Czesci do alternatora i rozrusznika nie kupuje sie w serwisie
Nawet serwis nie kupuje w serwisie bo wychodzi tak drogo ze naprawa bylaby nieoplacalna.
Wogole takich czesci sie nie kupuje bo sie nie oplaca.
Warsztat ktory sie specjalizuje w naprawach alternatorow i rozrusznikow ma wszystko na miejscu,a poniewaz tylko tym sie zajmuje wiec ma takie upusty na czesciach ze razem z jego robocizna i marza wyjdzie ci taniej niz kupujac poszczegolne czesci na wlasna reke ,ze o gwarancji nie wspomne.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Witam.
Wiem, że temat już dość leciwy, ale może przyda się informacja dla tych co tu zaglądną w poszukiwaniu owego cztero-pinowego regulatora Denso. Mam taki regulator w swojej ofercie( sprzedaje części do alternatorów)