Wysokosc nominalna głowicy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć

Czy wie może ktoś jaka jest nominalna wysokość głowicy w 2106 ? albo wie gdzie można poszukać takich informacji

P.S
...żeby nie zakładać dodatkowego wątku jak klucz jest do koła pasowego 37 cz 38 ?

pzdr i dzięki

tutaj piszą: http://www.automn.ru/vaz-2106/vaz-46881-10.m_id-6742.m_id2-6757.html

że, minimalna wys. to 94,7mm poniżej należy zamienić głowę.

Nominalna - minimalna .
podobne ale nie to samo

hehe niby tak, ale Bartek wie w czym u mnie problem, nieznana jest historia głowicy i pytanie czy można jeszcze ją splanować czy już doszła do swojego końca

moge zmierzyć swoją ,dopieo co zdjętą.
Tak czy inaczej uszczelki padają w tych motorach jak muchy.
Szczególnie jak doprężony motor jest.

Nominalna 95,65 мм

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Oki dzięki wielkie, to będe jutro mierzył a Ty Piotrek ile u siebie planujesz głowice ? czy to niezależnie od ilości i tak wydmuchnie ?

pzdr

Tego jeszcze nie wiem,jak złoże dół i zawory beda w głowicy
pomierze wszystko i dopiero doplanuje.
Generalnie na samym końcu.

cześć...znowu wykaże się swoją żenującą niewiedzą...ale gdzie mierzy się wysokość głowicy ? byłem przekonany że najzwyczajniej pomiędzy górną powierzchnią tam gdzie się przykręca pokrywę zaworów a dolną, tak też uczyniłem i mi wychodzi, że moja głowica ma ok 11 cm :| oco kaman ?

pzdr

...czy jest to może odleglosc miedzy górną krawędzia otworu na szpilkę a płaszczyzną przylegania ?

Koledzy a czy przypadkiem nie 85,7 czy coś w tych granicach, a nie 95 bo by wychodziło ze u mnie 1 cm brakuje

kurde,miałem dzis nówke w reku i nie zmierzyłem....

Panowie nie poraktuje ktoś w tym temacie ? na polskich stronach nic nie mogę znaleźć a po radziecku się nie nauczyłem czytać jeszcze :/

Cytat:
2012-10-30 21:21:57, MisUszatek pisze:
cześć...znowu wykaże się swoją żenującą niewiedzą...ale gdzie mierzy się wysokość głowicy ? byłem przekonany że najzwyczajniej pomiędzy górną powierzchnią tam gdzie się przykręca pokrywę zaworów a dolną, tak też uczyniłem i mi wychodzi, że moja głowica ma ok 11 cm :| oco kaman ? pzdr

Mierzyłem wczoraj swoją ma 112mm
Ma cechy ,chyba rocznika od strony uszczelki (87) to może byc nominał.

Cytat:
2012-11-18 11:27:35, pioban pisze:
Mierzyłem wczoraj swoją ma 112mm Ma cechy ,chyba rocznika od strony uszczelki (87) to może byc nominał.

no to info sie potwierdza, ja wymierzyem 112 mm i kilkanascie setek

mierząc w różnych miejscach jest do 0,3 różnicy.

Zmierzyłem swoje 5 szt. i potwierdzam wymiary: 112mm
Jedną mam 110mm

-----------------

nie da sie tego okreslic moim zdaniem z wystarczajacym prawdopodobnienstwem.
Sam kiedys szukalem takich informacji.
Nie bardzo wiem, do czego potrzebna ta informacja, lecz sprawy szlifowania, obnizania itp - proponuje wszystko liczyc i zwracac uwage by sie nie zapadala po modyfikacjach(podbicie,podspawanie,wzmocnienie) chodzi o kanały.

Wiem ze starsze mialy inna komore spalania(chyba mniejsza)

Informacja mi potrzebna, ponieważ tak się złożyło, że robię silnik którego historie nie do końca znam i nie wiem czy była już planowana/obrabiana czy nie a chciałbym ją trochę obniżyć i żeby nie wyszło, ze ja skróce a ona już była skórocona

Najpierw trzeba obliczyc ile cm3 ma mieć komora, potem zalać głowice i sprawdzić do jakiego wymiaru planować, a nie na oko, +-2mm.

-----------------