[126] Gwintowany zawias...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
widziałem pare zdjęc z gwintowanym zawiasem w malcu i jestem ciekaw z jakich części a raczej od czego robią
przykład...

chyba stare polo pasuje

fajny bajer tylko nie widac czy tam jest drugi wahacz na dole czy resor zostawiony... bo na moje oko to jest zwykly zawias z kaszla z wsadzonym amorem gwintowanym...

na dole jest belka z wahaczami

Cytat:
2006-06-29 09:27:32, mateuszc pisze:
na dole jest belka z wahaczami

jakos tutaj tego nie widac, widac w tle tylko szpilki do mocowania resora, to gdzie ta belka

było jeszcze gdzieś 2 zdjęcie

a że się tak zapytam..
jaki sens ma zostawienie resora skoro jest zamontowany gwint?

Żadnego

no wlasnie, a ja tam nie widze nigdzie miejsca przymocowania wahacza dolnego, tylko standardowe mocowania resora wiec...

Cytat:
2006-06-29 10:20:47, 3zeR_MDS pisze:
no wlasnie, a ja tam nie widze nigdzie miejsca przymocowania wahacza dolnego, tylko standardowe mocowania resora wiec...

ale przecież tą belke mocuje się na miejsca starego resora i na końcu masz wahacz.
masz fotke:

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2006-06-29 10:40:48 ]

Proponuje zakoupić coś takiego Strona

zawias gwintowany to amor ze sprezyna wiec resor jest kompletnie nie potrzebny i bez sensu. tak sie nie robi i tyle
Cytat:
2006-06-29 10:20:47, 3zeR_MDS pisze:

przeciez to juz bylo pare razy na forum

Taki zestawik to jedyne 740 do 970 Euro w zaleznosci od typu Git, chyba pozbieram drobne i sobie kupie

Lapek

P.S. Ale z drugiej strony znalezienie jakis amorkow pasujacych i dorobienie takiej belki to nie az taka rzezba?

Czemu toto nie ma podłużnic Bo to chyba nie jest kaszel. 500-tki nie miały?

[ wiadomość edytowana przez: Smutny_Gizd dnia 2006-06-29 13:46:29 ]

Cytat:
2006-06-29 13:19:21, Lapek_Gdansk pisze:
Taki zestawik to jedyne 740 do 970 Euro w zaleznosci od typu Git, chyba pozbieram drobne i sobie kupie Lapek P.S. Ale z drugiej strony znalezienie jakis amorkow pasujacych i dorobienie takiej belki to nie az taka rzezba?

wlasnie sie dziwie ze nikt tego ine zrobil jeszcze. czas pomodzic chyba:> Ale w suime jak bym kombinowal to bym odrazu wyjebal tez seryjne zwrotnice bo to jeszcze jeden slaby punkt

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2006-06-29 14:05:09 ]

cena takiego zestawu w polsce była by mniejsza , cena samych amortyzatorów jak sie orientowałem z kazą na targach to wydatek około 1000zł zostaje do tego dorobić belke !!

Cytat:
2006-06-29 15:50:35, lukaszc pisze:
cena takiego zestawu w polsce była by mniejsza , cena samych amortyzatorów jak sie orientowałem z kazą na targach to wydatek około 1000zł zostaje do tego dorobić belke !!

i wahacze....mysle ze w 2000 by sie zamknal za taki komplet...aczkolwiek moze wyjsc wiecej

no i trzeba wziac pod uwage ze trzeba to odpowiednio obliczyc przed zrobieniem, zeby ten zawias pracowal tak jak powinien bo tylko sobie mozna krzywde zrobic

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-06-29 16:18:59 ]

Jeszcze trzeba wzmocnić mocowania amortyzatorów bo tam działają dużo większe siły... Dało by sie na pewno za mniej niż 2000, belka odlana z alu to nie problem, wahacze tez nie, tylko i tak kto to kupi za takie pieniądze?

[ wiadomość edytowana przez: MAD_DOGG dnia 2006-06-29 17:22:28 ]

belke to można z frofili zriobić stalowych przecież a nie z alu bo i po co

Tak czy inaczej niżej 1500 nie zejdziesz. A za tą cene nikt by nie kupił.