MotoNews.pl
12Awaria samochodu po przeglądzie w SKP, trzęsie silnikiem (273405/18) - NT

Awaria samochodu po przeglądzie w SKP, trzęsie silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. W sobote wybrałem sie moją Toyota rav4 II generacji 2.0 d4d sol 4x4 na przegląd do okręgowej stacji kontroli pojazdów. Po wyjechaniu ze stacji zauważyłem że zaczęło trzęś silnikiem i na początku po puszczeniu sprzęgła dochodził dziwny dzwięk ale teraz już go nie słychać, w środku samochodu też są wyczuwalne mocne wstrząsy nawet po wciśnięciu pedału sprzęgła. Auto na przeglądzie zostało wzięte na rolki i myśle że to mogło być przyczyną tej awarii. Co może być przyczyną tak dziwnej pracy silnika?

Pytanie w stylu... moja babcia po elektrokardiogramie i badaniu ciśnienia zaslabla co jej może być i czy ma przezuty...
I teraz jedyne co może nastapic to niekonczace się gdybania które nie posuną cie ani o krok do przodu.
Może dwumas był na ostatnich nogach i wlasnie się oberwal a może w filtrze jest w odstojniku sporo zanieczyszczen i się wlasnie zapchal a test amortyzatorów mu nie pomogl.
Zacznij od tego co możesz sam zrobić i co np. trzeba zrobić bo np. zbliza się wymiana oleju i filtra paliwa.
Jedno jest pewne ze czynności wykonywane podczas badania w zdrowym samochodzie nie spowoduja zadnych uszkodzen

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-11-11 15:23:11 ]

Wszystkie filtry i olej wymieniłem 2 tygodnie temu własnie

Cytat:
2013-11-11 15:57:19, mateoxd pisze:
Wszystkie filtry i olej wymieniłem 2 tygodnie temu własnie

No ale 2 tygodnie temu było dobrze.Zacznij od filtra paliwa i sprawdzenia co w odstojniku plywa może cos zatankowales dziwnego i się zbieglo w czasie , a musiałby to obejrzeć ktoś kto ma do czynienia z Toyotami żeby cos więcej powiedzieć.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

W środe jestem umówiony do ASO Toyoty więc mam nadzieje że sprawa się wyjaśni.