zarówno nadwozie jak i podłoga i podłużnice. Znalazłem tylko jedną dziurkę pod progiem więc tragedii nie ma. Do wozu dostałem instrukcję obsługi, komplet kluczyków, nawet apteczka jest od nowości. Od zawsze chciałem mieć fiata więc kij że jest taki jaki jest, grunt że udało się go zdobyć i w końcu go mam (aczkolwiek kilka bluzgów już poleciało na niego w garażu
) Bardziej się nim zajarałem niż Zdzisław Podbielski 30 lat temu w Młodym Techniku
Mój papa też zajawkę złapał (chyba po nim to mam że mi się od dawna podobały) Bolid jest pierwsza klasa, jadąc nim, czy siedząc w środku, czuć że ma to coś czego nie mają inne auta. A jak ktoś tego nie czuje to pewnie- dla niego to zwykły fiat. Dla mnie nie jest i nie będzie
Łoto foto:
Spytacie pewnie jakie plany mam, myślałem o innym silniku (c20ne) ale za zajebiaszczy jest ten fiat żeby go popsuć i szczerze mówiąc to szkoda mi go przerabiać, sam w sobie jest genialny, pomimo tego że jest kijowy
zresztą ten dźwięk ohv-ki.... Na wiosnę rozbieram go na części pierwsze, wymieniam co potrzeba, budę konserwuję, przepoleruję lakier i najprawdopodobniej wrzucę skrzynię V i tyle. Będzie prawie taki jakby wyszedł z fabryki. Zmienię tylko felgi na poszerzane stalówki+ do tego chromowane kapsle co by wydawał się starszy
Właśnie, teraz kilka pytań:
1. Jak są przymocowane te stare chromowane kapselki do felgi? Chciałbym poszerzyć felgi i nie wiem czy muszę mieć felgi od tych kapselków czy np zwykłe od poloneza?
2. Most mam starego typu ten okrągły. W związku że chciałbym wymienić skrzynię na V muszę most też zmieniać żeby się nie popsuły przełożęnia? W ogóle to były jakieś różne rodzaje skrzyń V z różnymi przełożeniami? Wszelkie polonezy caro, caro plus miały te same przełożenia co fiatowa skrzynia V? Bo nie chciałbym kupić np skrzyni od poldka, która by nie grała dobrze z tym mostem który mam.... Z tego co wiem to skrzynia V różni się od IV na skośnym drążku tylko tym że ma nadbieg dodany nie?
[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2013-11-28 15:40:08 ]
[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2013-11-28 15:41:16 ]

Szukam Skalda żeby móc słuchać starych oldschooli na starych kasetach w starym trzeszczącym radiu i równie starych głośnikach tonsila na tylnej pólce, któe nie są podłączone do wspomnianego obleśnego radia Forda