| « Poprzedni | Następny » |
czeslaw-2107 kraków |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Gażnik ciągnie lewe powietrze. Temat przerabiany na forum tys razy. Poszukaj, a na pewno znajdziesz rozwiązania. Jako podpowiedz, masz raczej krzywą podstawę gaźnika.. |
czeslaw-2107 kraków | Zdejmowałem gaźnik czyściłem spód gaźnika, jak i górę kolektora dolotowego no i oczywiście wszystkie nowe uszczelki w gaźniku, ale nic to nie dało. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Opisałem główną przyczynę, nowa uszczelka zbytnio nie pomoże. |
czeslaw-2107 kraków | No dobrze, to pozostaje mi zdemontować jeszcze raz gaźnik i sprawdzić, czy spód jest prosty.
A czy wiesz co może być przyczyną tego, że ciężko odpalić silnik, gdy jest ciepły ? |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Zbyt bogata lub biedna mieszanka. Za mały luz na zaworach i na gorącym zawory podparte. Porób fotki podstawy gaźnika. Postaw gaźnik na szybie i zobaczysz wszystko. Bron boże, nie kupuj zestawu naprawczego i nie zmieniaj dysz. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Już masz odpowiedz na swoje pytanie. Zbyt bogata mieszanka. Masz prawdopodobnie za duży poziom paliwa i benzyna się przelewa do kolektora. Rurka jest po to, aby nadmiar paliwa wyciekał z kolektora ssącego. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Teraz powyciągaj te rurki mosiężne i młotkiem gumowym, drewnianym podprostuj podstawę. Następnie szerokim, płaskim pilnikiem wyszlifuj powierzchnię. Zrób to samo z przepustnicą. Po składaj z powrotem i się ciesz wolnymi obrotami i normalnym spalaniem. |
czeslaw-2107 kraków | Serdeczne dzięki za podpowiedź jutro będę próbował to wyprostować. Rozumiem, że ciągnąc za te mosiężne rurki powinny normalnie się wysunąć ? |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Z tymi rurkami bywa różnie. |
mylkus3 Łada 2107 Lubin/Wrocław | To kapiące paliwo po zgaszeniu silnika to prawdopodobnie przez nieszczelny zawór przy pływaku w gaźniku. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Spróbuj odpalić na wciśnietym do końca pedału gazu i oczywiście bez ssania. Zmniejsz poziom paliwa. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | A jak się ma układ zapłonowy? Jakie masz sprężanie? |
czeslaw-2107 kraków | Świece nowe aparat zapłonowy i kable wyglądają na niedawno wymieniane, poza tym iskra jest a zapłon był ustawiany u mechanika. Co do sprężania, to nie było ono mierzone |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | Hmm, chciał bym ci pomoc, więc sprawdź sprężanie. Jest ono ważne. |
| « Poprzedni | Następny » | |