MotoNews.pl

Lekki wyciek oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Big - jaką uszczelkę lub uszczelki powinienem wymienić w tym przypadku?
Dzięki za pomoc.

https://plus.google.com/photos/115132291282104244777/albums/6114699539492168801?authkey=CP7h4d-g5drCgAE

[ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2015-02-11 22:42:19 ]

Cytat:
2015-02-11 22:34:38, Alien_Obcy pisze:
Big - jaką uszczelkę lub uszczelki powinienem wymienić w tym przypadku? Dzięki za pomoc. https://plus.google.com/photos/115132291282104244777/albums/6114699539492168801?authkey=CP7h4d-g5drCgAE [ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2015-02-11 22:42:19 ]

Nieznam się na wyciekach ,od tego mam mechanikow.Pozatym to nie wyciek tylko lekkie zapocenie nie warto tego ruszac za chwile będzie to samo.Ja tak mam w moim już od 100 tys jak oleju nie ubywa to chromolic .
Zmyj to zmywaczem i obserwoj czy z polaczenia miski czy z góry scieka np. z uszczelniacza walu.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2015-02-12 17:45:55 ]

Big - wrzuciłem więcej zdjęć i nie widzę, żeby lało się z góry np: z uszczelniacza wału, czy spod pokrywy łańcucha rozrządu - wygląda na to, że z miski, ale niepokoi mnie wyciek w okolicach skrzyni ...
Co Ty na to?

Cytat:
2015-02-12 23:39:26, Alien_Obcy pisze:
Big - wrzuciłem więcej zdjęć i nie widzę, żeby lało się z góry np: z uszczelniacza wału, czy spod pokrywy łańcucha rozrządu - wygląda na to, że z miski, ale niepokoi mnie wyciek w okolicach skrzyni ... Co Ty na to?

Alien zlituj się nie masz innych fajnych rzeczy które moglbys zrobić np. pojsc z dzieckiem na basen itd...
to co tam masz to dalej nic nie cieknie bo gdyby kapalo to bylby wyciek , ale to jest zapocenie.
Jak kupiłem nowe auto to po 60 tys zaczelo się tak trochę pocic ale nie robilem tego na gwarancji bo by mi pewno cos przy okazji zepsuli i polamali Po dalszych 60 tys miałem cos takiego jak u ciebie , teraz mam 160 tys i jest bardziej wilgotne i mysle ze dociagne do 200 to przy okazji wymienie sprzeglo i uszczelniacz walu ale mysle ze i tak wkrótce znowu będzie cieklo.Chyba ze ci się poci na uszczelce miski to możesz uszczelnić jak już berdzo cos koniecznie chcesz pogrzebac.Ogolnie rzadko się trafia egzemplarz żeby nic nigdzie nie podciekalo.To się kreci czasem warga zimmeringa się zle ulozy i wytrze ale częściej wyciera się to co się obraca np. wal i cobys tam nie zalozyl to zawsze będzie wilgotno.Poki nie kapie i nie ubywa oleju szkoda zachodu.Co innego jakby się lalo i kapalo no to może zaoleic sprzeglo wtedy trzeba dzialac ,lub cieknie po pasku rozrządu, ale takie tam zawilgocenia się uszczelnia przy okazji grubszych robot typu sprzeglo czy rozrząd.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Ano ja już taki jestem, że jak nie jest perfekcyjnie w moim autku, to mnie to irytuje i nie mogę spać po nocach
Na razie sobie podłubię przy misce olejowej - przy okazji wymiany oleju i zobaczę na kanale co tam dokładnie cieknie

Cytat:
2015-02-13 18:20:32, Alien_Obcy pisze:
Ano ja już taki jestem, że jak nie jest perfekcyjnie w moim autku, to mnie to irytuje i nie mogę spać po nocach Na razie sobie podłubię przy misce olejowej - przy okazji wymiany oleju i zobaczę na kanale co tam dokładnie cieknie

Teraz dopiero na tablecie otwarlem te pozostale zdjecia i z tego co widac to chyba tylko na polaczeniu z miska jest nieszczelnosc no to mozna zrobic bo niewiele roboty.Ta korozje na podwoziu bym popsikal woskiem w sprayu do profili zamknietych np z Bolla zeby troche ja przystopowac.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Właśnie jak ostatnio podlewarowałem, to taki wniosek wysnułem, że to jednak spod miski
Dzięki.

Nie wiem czy numery aktualne ale jak dobrze oczyścisz i odtłuścisz to sukces gwarantowany z tym silikonem chociaż jak bym był na twoim miejscu to bym nie ruszał tego
Oryginalny silikon toyoty 08826-00080 / 00295-00103 (BLACK)

Cytat:
2015-02-14 15:45:53, Jan321 pisze:
Nie wiem czy numery aktualne ale jak dobrze oczyścisz i odtłuścisz to sukces gwarantowany z tym silikonem chociaż jak bym był na twoim miejscu to bym nie ruszał tego Oryginalny silikon toyoty 08826-00080 / 00295-00103 (BLACK)

Tak sobie mysle Jan321 ze ty tez już masz po 40tce Jak miałem 10 lat mniej to tez bym uszczelnial
Im człowiek starszy tym bardziej do niego dociera ze zycie jest jak ciagla walka z wiatrakami...ale niektóre można odpuscic ,na konto tych większych.
Kiedys dawno dawno temu w liceum miałem starego Fiata Pande kupiłem go w maturalnej klasie za Simsona ktorego zbudowalem od podstaw i odnowilem wczesniej.Caly zespol napedowy był zlany olejem.Wyremontowalem go uszczelnilem.Nawet dwa lata był szczelny
Ale zanim znowu się samozakonserwowal olejem to zdazyla miska olejowa przerdzewiec.

-----------------
Naprawa elektroniki.