Z tymi ciężarówkami z New Ray to jest tak, że jedni mają skrajnie negatywne opinie na ich temat, a inni (jak np ja) uważają je za dobrą bazę do przeróbki na model. Ciężarówki z New Ray nie miały np przednich lamp - tylko ich zarysy w zderzaku przednim. mi to nie przeszkadza, bo np łatwiej jest mi dorobić przednie lampy itp niż robić od zera ruchome podzespoły holownika, hakowca, lawety, podnośnika koszowego, itp...
Poluje na te ciężarówki z auchan, bo szukam bazy na przeróbki.
Chciałbym np zabudowę z tego żółtego holownika z auchan połączyć z kabiną od Mercedesa Actrosa z "New Ray" ze stacji benzynowej. Takie własnie pogotowie techniczne śmiga w mojej okolicy i chciałbym zrobić miniaturę takiego Actrosa...
Jak widzę w KIK te Many, to biorę do przeróbki - np strażacki podnośnik koszowy przerobiłem na wóz do transportu Coca - Coli. Ładna czerwona kabina, podwozie i koła, a do tego kontener własnej roboty... i wóz wygląda, jak prawdziwy...
Chciałbym tak też poprzerabiać te nowszej wersji Many z Auchan na różne współczesne ciężarówki...
Natomiast VW T4 z Hongwell-a - to też świetna baza do robienia miniatur aut użytkowych. U mnie w komunalce, spółdzielni, czy też okolicznych firmach budowlanych jeździ pełno VW T5...
No ale niestety - ostatniego Hongwella T5 to widziałem 8 lat temu w sklepie... i to jest najgorsze - pomysły na modele są, ale bazy dostać się nie da...
Z osobowych Hongweli (w pudełkach Cararama lub Motorama, ale z logo Hongwell na podwoziu) mam:
- nowego Fiata 500 z szyberdachem i pokrowcami na siedzeniach
- VW Golfa GTI z szyberdachem, alufelgami i widocznymi ruchomymi zaciskami na kołach (mega bajer!!!)
- Peugeota 206
Wszystkie modele świetnie wyglądają, kosztowały po około 15zł i kupiłem je w sklepach modelarskich...
Obok nosa przeszedł mi renault Twingo mark I z Hongwella (żałuję, że go nie brałem)
Co do nowych Fiatów 500 to mam aż 3:
1 z Hongwella (biały)
1 z welly (srebrny)
1 z Burago (czerwony)
Obok siebie wyglądają, jak różne wersje wyposażenia (np z szyberdachem i bez) - mega realistycznie, a na lawecie z "New Ray" wyglądają, jak by dopiero co wyjechały z fabryki w Tychach
PS - tutaj nie ma czerwonego Fiata 500 z Burago, ale jest czerwony Punto z Welly
[ wiadomość edytowana przez: Historyk1985 dnia 2016-04-22 18:42:55 ]