Czechosłowacki wiosenny zlot Łady 20-22.05.2016

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ubiegnę naszego kolegę z Czech.

>> Oficjalne info od Czechów <<

Wybiera się ktoś ? Adam ? Wadim ? Tomek ? Reszta chłopaków ? Ja gdyby jechał ktoś z okolic centralnej Polski rozważyłbym zabranie się z nim.

Ja się wybieram. Mam nadzieję ze nic się nie wykrzaczy.

Ja jak zwykle też jadę. Jak nie będę miał czym pojechać, to pójdę na piechotę. Warto.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Tez chcialbym sie pojawic

Ładna Łada jedzie !

[ wiadomość edytowana przez: mpl dnia 2016-03-18 17:23:35 ]

będę się starał zabrać ze sobą Piotra
chociaż wiem że sam będzie chciał jechać

Serce rośnie jak patrzę na was, chłopaki. Tak trzymać !

Od siebie dodam jeszcze, że ten kto szuka dużego natężenia ładnych, niemalże seryjnych Ład powinien udać się na zlot do Czech. Zloty w Czechach mają właśnie tą przewagę nad zlotami węgierskimi:

No i przyjeżdżają jeszcze Niemcy, ze swoimi cackami. Choć, jak zauważył Wadim, w miażdżącej części malowanymi.

Na Węgrzech jest więcej tuningu, co nie każdemu musi pasować.

[ wiadomość edytowana przez: emde dnia 2016-03-20 07:25:39 ]

Lista jadących do Czech na zlot :
1. Michalwlo

Lista to słaby pomysł. Była już tutaj przed którymś ze zlotów. I tak przyjechały te osoby, które miały przyjechać. Więc...

Mam za to inny. Jedzie nas trochę. Zbieramy się (przynajmniej większością składu) jeszcze gdzieś w Polsce czy "każdy sobie rzepkę skrobie" i idzie kiedy mu najwygodniej? Pytam bo sympatycznie byłoby przejechać przez Czechy konwojem, z drugiej strony jedziemy z różnych stron Polski, i pewnie rozrzut godzinowy będzie spory i trudny do przeskoczenia...

Np. Tesco w Jeleniej Górze. Jest po drodze. Tam się ostatnio spotkaliśmy z Marcinem.

Wypowiedzcie się.

A jak tam z noclegiem? Tak jak na Węgrzech że płacimy wpisowe organizatorom na bramie i wjeżdżamy czy też musimy sobie organizować sami kontaktując się z kempingiem?

Płaci się w budynku przy wjeździe na kemping. Ceny ustala się z właścicielami. Nie pamiętam dokładnie ile ale nie były to jakieś astronomiczne sumy. Chyba Morphio ostatnio się tam trochę targował to możesz go o to zapytać.

Gdzieś na tej stronie powinien być też cennik:
http://www.camp-prihrazy.cz/index.html

Sam jednodniowy wjazd na lotnisko (główne miejsce zlotu) w sobotę to koszt 15 Euro od auta. Jest w to też wliczona m.in pamiątkowa karta i naklejka na auto.

A trzeba robić wcześniejszą rezerwację?

Nie, miejsca na namioty jest tam od groma. Zawsze wszyscy się mieszczą. Są też domki ale w tym momencie prawie na pewno już zarezerwowane.

Na camping musisz zrobić rezerwacje. Ale raczej zapomnij o wolnych miejscach. Czeka Cię spanie w aucie lub namiot. Wjazd na plac bez rezerwacji.

-----------------

Czyli jak pod namiot to jedziemy w ciemno?

Nie, jeżeli jedziesz z namiotem to nie masz się co martwić o miejsce. Co do domków to zawsze Czesi rezerwują u siebie na forum kilka miesięcy wcześniej. A ostatnio chyba też i Niemcy. W każdym bądź razie można przyjechać nawet w sobotę rano na zlot - każdy się pomieści wieczorem na obozowisku.

My też jedziemy. Całą moją familią razem z psem - buldogiem francuskim.
Będzie to pierwsze oficjalne okazanie mojej 2107 finn version. Jak się uda...

Wyruszam z Pomorskiego. Będę jechał na Gorzów Wlkp. i później na Zieloną Górę.
Spotkam kogoś po drodze?

Kochani, czy ktoś zna jakiś rozkład zajęć tego zlotu?
Chciałbym przy okazji zwiedzić Pragę - muszę to jakoś mądrze pogodzić...

Bartosz

[ wiadomość edytowana przez: bartcom dnia 2016-05-03 15:41:44 ]

Cytat:
2016-05-03 15:16:44, bartcom pisze:
My też jedziemy. Całą moją familią razem z psem - buldogiem francuskim. Będzie to pierwsze oficjalne okazanie mojej 2107 finn version. Jak się uda... Wyruszam z Pomorskiego. Będę jechał na Gorzów Wlkp. i później na Zieloną Górę. Spotkam kogoś po drodze? Kochani, czy ktoś zna jakiś rozkład zajęć tego zlotu? Chciałbym przy okazji zwiedzić Pragę - muszę to jakoś mądrze pogodzić... Bartosz [ wiadomość edytowana przez: bartcom dnia 2016-05-03 15:41:44 ]

Jedzie jeszcze ekipa Łomżyńsko - Mińska -Pruszkowska

Tak naprawdę najważniejsza jest sobota. W niedzielę po południu już nie ma co tam robić. Ale na wycieczkę do Pragi, trzeba mieć cały dzień. Więc musisz wyjechać z samego rana w niedzielę.

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: SzokoLada dnia 2016-05-03 21:35:21 ]

Cytat:
2016-05-03 15:16:44, bartcom pisze:
Kochani, czy ktoś zna jakiś rozkład zajęć tego zlotu?

>> informacje [ENG] <<