Witam
Mam całkiem nowy kluczyk do Toyoty taki z dwoma przyciskami pilota. Kupiony jako kluczyk do Yaris Verso 2003-2005. Jest nacięty u kluczykarza, Pilot centralnego zaprogramowałem według procedury dla
Avensis 1998 VI / 2000 i działa.
Posiadam poprzedni czarny kluczyk, który jest raczej Masterem bo po włożeniu do stacyjki od razu gaśnie dioda security
Próbowałem różnych przepisów na dodanie imobilisera między innymi : dla Avensis 1998 VI/2000, Avensis Verso 2001 , z forum anglojęzycznego – Toyota Lexus oraz ten z forum motonews dla Corolli 2003 „5 razy stacyjka 6razy drzwiami i włożyć nowy przekręcić na co najmniej 60 sek wyjąć ” nie skutecznie.
Czy istnieje jakaś szczególna procedura dla tego modelu ?
Po czym można poznać że komputer wszedł w tryb dodawania nowego klucza ? ( migania, nie migania diody )
Robię co mogę aby cała procedurę wykonać bardzo szybko – po 164 razie jest to już opanowane do perfekcji , na co zwrócić uwagę z waszego doświadczenia
Podczas wykonywania procedury : po włożeniu nowego kluczyka i przełaczenia zapłonu na ON i czekaniu ponad 60 Sek dioda security w ciągu tych 80 sek ciągle miga jednostajnie
Bardzo proszę o opisanie waszych doświadczeń i podanie procedury która w waszym przypadku była skuteczna
Pozdrawiam macieK