Cytat:
|
2020-11-26 16:23:09, Bigelektron pisze:
Rozumiem ze gdybys jezdzil codziennie problemu by nie bylo?
|
|
Problem tkwi w tym, ze nie jeżdżę dziennie tylko tak jak pisałem raz na tydzień lub rzadziej natomiast, gdy teraz dziennie odpalałem samochód na kilka minut w celach testowania to albo chrobotania nie było przez 3 dni z rzędu a dzisiaj jak spróbowałem odpalić auto to chrobotanie się pojawiło dosłownie ale chwilowo i o bardzo małym nasileniu, ze gdybym miał wlaczone nawiewy to już bym tego nie usłyszał nie wspominając o włączonym radio, dlatego całkiem możliwe, ze gdybym jeździł samochodem codziennie objawów by nie było lub byłyby nie zauważalne a tak objawy przy moim obecnym sposobie użytkownika auta są irytujące i człowiek się teraz doszukuje...
Przebieg to raptem 120 tys (wydaje mi się niedużo jak dla tego auta?), samochod od nowości jest w jednych rękach w rodzinie i serwisowany w aso, ale aso NIE=aso...
A widziałeś w ogóle filmik, który udostępnilem pokazując jak słychać to chrobotanie? filmik jest z tamtego roku i to chrobotanie dość intensywnie jest ujęte.
Nie wiem czy tego nie olać i mogę tak robić długie dystanse?, z drugiej strony strasznie mnie to irytuje...

dlatego tak draże i draże temat.
Najtańszym kosztem zacząłbyś jednak od ponownej wymiany oleju?
Następnie wymiana sprzęgła, ale kompletnego?
A gdyby to nie pomogło to skrzyni, ale kompletnej czy danych podzespołów? (pytam, bo się nie znam).
Proszę możesz mi napisać ile wchodzi dokładnie litrów do skrzyni mojego auta 2.0 benzyna 2011r. Rav4 III generacja to porównam z tym co rozpisali mi na fakturze w aso rok temu... ten olej jest tylko w skrzyni czy jednoczenie jeszcze w innym mechanizmie?
Dziękuje za poświęcony czas, na odpowiadanie mi...
[ wiadomość edytowana przez: kpkp1985 dnia 2020-11-26 18:22:29 ][ wiadomość edytowana przez: kpkp1985 dnia 2020-11-26 18:28:11 ]