Samara deska rozdzielcza.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich jako nowy. I od razu mam pytanie. Moja samara to rocznik 94 i ma deskę tę kanciastą z prędkościomierzem v-max180km/h. Nic do niej nie mam, ale jest już w paru miejscach spękana i raczej tego nikt ładnie nie naprawi. Namierzyłem samarę niby starszą, z tą jeszcze krótszą maską i ma deskę już zaokrągloną z v-max220km/h. Stoi porozbijana i rozkradziona, ale tę deskę ma akurat ładną. Czy da się ogarnąć podmianę tej deski do mojej, bo nie wszystko jest w tym samym miejscu? Czy jest to raczej nieopłacalne? Robił to ktoś i mógłby potwierdzić taką możliwość? Z jaką kwotą należałoby się liczyć? Pozdrawiam.

Da się to zrobić, ale nie jest to plug&play — nowa, zaokrąglona deska z nowszej Samary ma inne mocowania i trochę inny układ wiązki elektrycznej. Trzeba będzie przerobić część instalacji (złącza od zegarów, przełączniki, nawiewy), więc trochę zabawy jest. Mechanicznie też różnią się punkty mocowania, więc bez cięcia i dopasowania się nie obejdzie. Jeśli masz komplet z dawcy i trochę cierpliwości, to jak najbardziej wykonalne, ale finansowo raczej średnio opłacalne — licz na kilka stówek plus sporo roboty.
Truck1

[ wiadomość edytowana przez: kwola dnia 2025-10-06 15:55:16 ]