MotoNews.pl
8 Samara, swiatło stopu (210656/12) - NT

Samara, swiatło stopu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoż w mojej samarce dzis tak nagle przestalo dzialac swiatlo stopu prawej lampy, sprawdzilem zarówkę i wszystkie bezpieczniki i jest wszystko ok ale jak naciskam pedal hamulca zapala sie tylko lewy stop. Ktos moze powiedziec co sie stalo?

Ja miałem podobnie z wstecznym ;]
A poprawiałeś/przeczyściłeś tą złączke na lampie ?
Hmm albo popraw bezpieczniki nie wiem czy bezpiecnzik na prawą lampe i lewą jest ten sam, ale na przod są osobne. Jedna lampa mi nieświeciła, żarówke włożyłem nową i nic.
Ale znajomy poprawił mi bezpiecznik, bo gdzieś tam musiał zaśniedzieć i "Nastała jasność"

Pozdrawiam, Rafał.

Poprawialem wszystkie bezpieczniki bo nie wiem ktory jest od swiatla stopu krecilem nimi i nic, moze wie ktos ktory jest od stopu?? Bo na tej oslonce bezpiecznikow nie ma narysowanego swiatla stopu. A zlaczki nie czyscilem, jutro jak starczy czasu sprawdze. A zarowka na pewno swieci bo na krotko pod akumulatorem sprawdzalem.

Cytat:
2008-04-11 23:02:05, MYSHA pisze:
Poprawialem wszystkie bezpieczniki bo nie wiem ktory jest od swiatla stopu krecilem nimi i nic, moze wie ktos ktory jest od stopu?? Bo na tej oslonce bezpiecznikow nie ma narysowanego swiatla stopu. A zlaczki nie czyscilem, jutro jak starczy czasu sprawdze. A zarowka na pewno swieci bo na krotko pod akumulatorem sprawdzalem.

Hmm może masz gdzieś przerwany przewód/ przetarł się albo coś.
Wtyczka coś niedomaga...
Najpierw trzeba zlokalizować czy to problem w lampie czy już na przewodznie nie ma napięcią. Ew. zawsze możesz przeciągnąć kabelek z tego działającego światła ;]

I chyba tak zrobię z tym drugim kabelkiem.

I nastała jasnosc Wtyczka byla zasmiedziała, ale papierek i wd-40 daly rade