Dlawienie silnika na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nastepujacy problem. Po uruchomieniu Lady na gazie po dluzszym postoju jest wszystko ok, ale po przejechaniu paru kilometrow silnik zaczyna sie dlawic, tak jakby brakowalo paliwa (bak jest pelny). Po paru minutach wszystko wraca do normy i mozna juz normalnie jechac. Problem nie wystepuje gdy uruchamiam auto na benzynie a potem przelaczam na gaz. Dodam ze gaz mam od 1,5 roku, a opisane objawy pojawily sie nie dawno.

witam!
a filtr gazu??? moze to on ma jakis wplyw na to

Jateż bym stawiał na filtr gazu

Filtr po 1,5 roku hmmm. Może coś z układem chłodzenia masz i w momencie otwierania termostatu płyn przestaje ogrzewać reduktor który przymarza na chwile.

Z tego co piszesz to mi się wydaje że odparownik kumpel miał podobne objawy w samicy wymienił podciśniiowy na elektryczny i problem znikł sprawdz membrane w parowniku

[ wiadomość edytowana przez: scil dnia 2005-08-16 07:13:32 ]

Problem rozwiazany!! Kolega janisz mial racje, mialem za maly poziom plynu chlodzacego, po uzupelnieniu problem znikl.
Pozdrawiam

mialem kiedys ten sam problem tyle za ja go tak latwo nie rozwiazalem.. kombinowalem z obrotami itp.. ale jak zmienilem wode z chlodnicy na plyt chlodniczy po wyczyszczeniu dokladnie chlodnicy wszystko wrocilo do normy...