Omg co to za wynalazki
Masz bałagan w tym wszystkim bo po primo:
- na tylny spryskiwacz pojemnik z płynem i silniczkiem - pompą jest z tyłu bodajże na lewej burcie w bagażniku - więc to nie to.
secundo: jeśli masz dwa pojemniki z płynem i dwie pompy w komorze silnika to albo miałeś też silniki z wycieraczkami na reflektory i ktoś je zlikwidował albo ruscy w swojej "pasji twórczej" dołożyli Ci dodatkowo jeden zbiornik płynu z pompą i zasilaniem za free

- ale to mało realne.
Wniosek - miałeś najprawdopodobnie wycieraczki na reflektory w przeszłości i ktoś je wywalił pozostawiając układ natryskowy płynu na reflektory. Zobacz czy nie masz po środku kokpitu jeszcze czasem włącznika pod te wycieraczki. Układ ten działa razem z pracą silników wycieraczek na reflektory i nie ma nic wspólnego z napięciem idącym na pompe do spryskiwaczy na szybę.
Rada - nie podłąnczaj tamtej pompy tylko wyciągnij ją i zamień z tą która niedziała sprawnie - nie podaje płynu na szybę w odpowiednim ciśnieniu. Wówczas dowiesz się czy to była wina pompy - a co do zasilania idacego na natrysk pod wyciraczki reflektorów - których nie masz to zaizoluj to połączenie bo może tam być jakieś napięcie i jeszcze zwarcia Ci będize robić - ja tak miałem i nie jest to przyjemne jak się kable zaczną tlić podczas jazdy
Ale się rozpisałem