MotoNews.pl
8 Trwałość skrzyni 126 przy innym silniku (900cm)??? (35939/0) - NT

Trwałość skrzyni 126 przy innym silniku (900cm)???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak się ma trwałość maluchowskiej skrzyni do silnika np. z 900 przy w miarę rosądnym użytkowaniu samochodu i czy przełożenia są w miarę dobrze dobrane do obrotów silnika (czy nie jest np. za krótka)???

jak to Żuraw pisał.. jak się dobrze wycentruje to jest dobrze
Strongi od wakacji na silniku 900 chyba tylko jedną skrzynie zajeździł.. chyba... ale on rajduje troszke

Dokładnie. Kwestia jest jeszcze taka w jakim stanie masz tą skrzynię. Ja w bardzo szybkim czasie zajeździłem pierwszą akrzynkę. Ale ta co mam w tej chwili ( 98 r. ) była w zajebistym stanie jak ją kupiłem. I nie mam jak narazie z nią żadnych problemów, a trochę dostaje po dupie. Więc reasumując jeśli będziesz miał skrzynkę w bardzo dobrym stanie i będziesz się z nią delikatnie obchodził to przeżyje bardzo długo.

Żuraw kiedys już to pisał i to potwierdzam.Jeżeli chcesz aby skrzynka maluchowska Ci wytrzymała nie możesz strzelać ze sprzęgła to jest podstawowa zasada.Staraj sie również nie wbijać 1 na nawrotach itp.
Skrzynka będzie krótka, dla osiągów ok ale dla podróżowania w trasie nie za bardzo.

Ps. fotka trybów skrzynki po dość mocym upalaniu 903,

[ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2004-01-13 18:24:50 ]

Kurde Art skąd masz moją skrzynię??? Moja jedna co leży w garażu wygląda identycznie

Ciency jesteście.. potrzebowaliście do tego aż 900ccm... Ja mam,a raczej miałem taka samą po seryjnej 650tce
I kto jest królem??? hehe... Teraz mam skrzynie z 97 roku (rok starsza od autka) i już ją cholernie słysze.. może nie powinienem wbijac 1 na nawrotach

u mnie po wrzucaniu 1-ki na nawrotach nic ze skrzynia nie bylo (po 5ciu KJS)...ae za to mechanizm roznicowy stracil 3y zeby...i to w takim ukaldzie gwiazdy mercedesa

u mnie po wrzucaniu 1-ki na nawrotach nic ze skrzynia nie bylo (po 5ciu KJS)...ae za to mechanizm roznicowy stracil 3y zeby...i to w takim ukaldzie gwiazdy mercedesa

u kumpla w 903 cos drgało przy 5 tysiacach. dwa dni myslelismy co to może być , aż tu trzeciego dnia dyfer wyszedł bokiem. odkręcił się parch jeden. na szczęście mamy kumpla na złomie i dał nam obudowę w super stanie na wymioanę za starą