Wsteczny nie wchodzi(126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem.
Zmieniałem skrzynie biegów,i nie wchodzi wsteczny.Jak wbije wsteczny to mam 4 bieg!!!Lizak nowy,wszystko dokrecone.Bawiłem sie ta regulacja przy drazku,ale dalej zero efektu.

Hm wydaje mi sie ze coś jest nie tak

Cytat:
2004-01-20 16:51:12, Darallye pisze:
Hm wydaje mi sie ze coś jest nie tak

Mi się wydaje... ze skoro masz 4 biegi do jazdy do tyłu... to moze Ty włożyłeś skrzynie od CC 700 ?????? weź tam looknij... bo to moze wina własnie tego

widze ze zaczynacie sobie jaja robic
ale naprawde mam problem,zamiast wstecznego jest 4.
Nie wiem,co moze byc nie tak??

moze byc cos nie tsk z tym pierscionkiem który blokuje lewarek przed przypadkowym włozeniem wstecznego,tzn.moglo sie cos stac tak ze wcisniecie lewarka nie będzie powodowalo zejscia tego pirscienia z blachy blokującej i wtedy zawsze ci bedzie wskakiwała 4

zgadzam się z przed mówcą ale może być jeszcze poluzowana śruba wodzika wstecznego biegu (czarna chyba M7).Możesz jeszcze spróbować wymienić "lizak" (wiem że masz nowy ale czasami tak jest że po zalożeniu jest coś nie tak) najlepiej na panstwowy i spróbuj kupić go w inny sklepie to chyba wszystko

A żaden nie wpadł na to że po prostu skrzynię krzywo przykręciłeś? Poluzuj sobie nakrętki mocujące poduszki do kołyski i przekręć sobie skrzynię tak żeby 4 i wsteczny wchodziły wtedy kiedy powinny. Regulacja przy mechaniźmie zmiany biegów nie ma tu wiele do rzeczy.