| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-09-23 08:42:05 w sobote mam kumplowi podłubać coś przy kaszlu, między innymi chciał, żeby zmienić fazy rozrządu tj. rozpiłować duże koło zębate... no i wszystko OK, tylko na ile stopni zapłon ustawić? a przede wszystkim jak ustawia się zapłon w elegancie?
Pozdro! |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-09-23 21:33:28 W elegancie masz elektroniczny zapłon. Jedyny czy mozna regulowac zapłon ja to tak robiłem, czujka przy kole pasowym. Musisz puscić 2 śróby M6 z czego jedna ma okrągły łepek. Poprostu odkręć ją jakimiś szczypcami (żabkami) ja wymieniłem u siebie na noprmalną żeby sie więcej niemęczyc. Zakres regulacji taki sobie ale zawsze można coś przestawić, w dół przyspieszasz w góre opóźnias. Ja jak zawsze ustawiam na słuch silnik najładniej pracuje zostawiem jazda próbna jesli coś niegra troszeczke poprawiam i gdy ustawienia mi odpowiadają zostawiam. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-19 22:56:47 No to mi urodził się problem |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-01-19 23:35:00 Moja rada - Fazowanie to tylko kolejna raecz która moze sie rozleciec w malcu .......
Jak juz robic to : Zrobic nowe otwory a stare zaspawac .... To jest chyba alu wiec koszt spory ale jest pewnosc ze nie bedziesz miał zmiennych faz rozrzadu w czasie jazdy. Ps. 385 Chyba każdy fazuje ..... |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-19 23:50:38 Alu to nie jest!! Stal jak nic. Tylko czy fazować i czemu. Jakieś teorie, założenia i doświadczenia a nie chce mi się wierzyć, że nikt z Nas nie miał kontaktu z tym wałkiem!! |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-21 09:47:51 Oj Krzemowy |