Kierownica od kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś się orientuje jakie rozmiary ma kierownica od poldka kombi (trójramienna) w porownaniu ze zwykła kierownicą z caro
chciałbym taką zamontować u siebie (caro plus)

Rozmiar rozmiarem ja najpierw zainteresowałbym się czy wieloklin pasuje

Według książki Budowa Naprawa Poloneza pana Edwarda Morawskiego to podobno kierownica pochądzoca z samchodu Daewoo Nexia

Cytat:
Według książki Budowa Naprawa Poloneza pana Edwarda Morawskiego to podobno kierownica pochądzoca z samchodu Daewoo Nexia

jeździłem Nexią i tam jest inna kierownica niż Polonezie w kombinezonie. Ta w Nexii to remake tej z Opla Kadeta (jak całe auto zresztą). A czy pasuje to nie wiem. Na oko wydaje się nieco większa ale to chyba tylko pozory.

Podałem żródło na które sie powołałem no coż tam jest tak napisane

NIE PASUJE NA BANK JA BYM NIE PRUBOWAL WIEM ZE MOZE FAJNIE WYGLADAC ALE NIE

Mój kumpel zalożyl taką do swojego paździeża i wygląda calkiem nieźle, tylko nie wiem czy coś przerabial

Trzeba go zapytać

cóż za 200 zł sa już ciekawe kierownice spotrowe(lub udające takowe) nie lepiej pooszczędzać troche i kupić coś porządnego-tak czy inaczje bedziesz musiał przerabiać mocowanie

no właśnie a tak w ogóle to swieta idą i trzeba napisać list do Sw Mikołaja może przyniesie tylko trzeba było być grzecznym przez cały rok

Kiera od kombii najbardziej przypomina kierę od nexi ale wyposażonej w airbag! lecz to nie to samo , polecam ją każdemu do poldka 95 i wyżej jeśli się nie mylę ( ja mam pluska z 98 ) zanabyłem ją na giełdzie dwa lata temu (nową! w folii!) za całe 90 zeta, jest mniejsza od standardowego koła od traktoru ale większa od kiery cinque trochę grubsza , ja kupiłem nakładkę ze skóry ale myślę żeby dać ją do obszycia .
Pozdrawiam
Radosław

Spoko ale w przypadku braku wspomagania może się okazać zgubna

Słuchajcie jeśli potrzeba niewielką kierownice i nawet dość grubą to polecam taką z malucha!! Ja osobiście taką włożyłem do fiata i jest rewelacja,a jej największy plus to to że nie trzeba za nią płacić albo najwyżej grosze na złomie!!

Cytat:
2003-12-18 09:13:59, Halas13 pisze:
Słuchajcie jeśli potrzeba niewielką kierownice i nawet dość grubą to polecam taką z malucha!! Ja osobiście taką włożyłem do fiata i jest rewelacja,a jej największy plus to to że nie trzeba za nią płacić albo najwyżej grosze na złomie!!

A nie kreci się ciężko ?

w poprzednim poldku mialem kierownice MOMO troj ramienna obszyta skura i sprzedalem razem z poldasemza glupote sie cierpi

No jak dla mnie to różnica jest wręcz niewyczuwalna jeżeli chodzi o opór!! Ale napewno jest lepsza od standardowej!!

co do tego czy sie ciezej nia kreci to moja opinia jest taka ze : ciezej (zwłaszcza krecenie na malych parkingach itp.)
ale ma to tez plusy :
siłownia za darmo...

zawsze można wspomaganie wstawić i będzie gitara

Nie przesadzajcie że z taką kierownicą od malacza jest tak ciężko! Ja mówie serio że mi ona żadnych problemów nie sprawia a jakimś strasznym osiłkiem nie jestem!!

Kiera z kombi jest na drobny wieloklin...z tego co wiem pasuje do PLUS-ow po 1999r...czy pasuje do mlodszych...tego juz nie wiem...

Co do wielkosci jest mniejsza...ale nieznacznie...

Pzdr Bolo#928