Zawias

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
robił ktoś może "twardsze zawieszenie" z przodu za pomocą sprężyn z trucka??
jak tak to ile obciąć zwoi zby był 20-30mm niższy niż seryjnie(fiat125p)
o amorkach pamiętam...
powoli zbliża się czas dzialania przy moim autku...
zawias,hamulce(dwutłoczkowe),wspoma., i inne(most!!!) ...

ja zakladalem z trucka ale obciolem tylko 1 zwoj,nie moge zejsc nisko bo mi opony obcieraja

z tego co pamiętam masz15'' a ja na wiosne mam nadzieje($$$$???) zalożyć 195-205 na 15'' i, wtedy obciera jak sie więcej tnie??
jakie wrażenia z jazdy,lepiej,komfort jeszcze jest czy juz zupełna decha??

ja swojego zesztywnilem na maxa,gumy w sprezyny i odboje pod wachacze

ale jakie wrażenia z jazdy, lepiej sie trzyma?? jak z przechylami ?? amorki masz serie czy jakieś "magiczne"??

amorki seria,trzyma sie o niebo,tyle ze twardo

Mar a hamulce to chcesz z lady zaadaptowac dwutloczkowe?? Ile z tym jest roboty ??

Ja jezdze na codzien truckiem i musze powiedziec, ze w porownaniu ze zwyklym poldkiem jest niebo a ziema. Truck zachowuje sie na drodze jak auto i nie nurkuje do samej ziemi. O komforcie w tych autach i tak sie nie rozmawia. Ja bym obcial okolo 2 zwoje, ogolnie polecam te sprezyny!

Słyszałem że jak sie obetnie zwoje to sprezyny zaczynaja pekac bo srodek cieżkości czy cos takiego jest zachwiany

o pękaniu nic nie słyszałem, a co do zacisków z łady to trzeba mieć "flansze" z łady bo inaczej zacisków niema do czego przykręcić. planuje też amorki wzmocnić(usztywnić) tyle że narazie zimno a mój garaż jest nieogrzewany
wogóle to mi sie full serwis szykuje bo jeszcze most i wspomaganie... tylko kasy brak no i troche motywacji,ale myśle że wkońcu sie wezmę bo niemam czym jeżdzić(przez most)

przez to ze pizdzi juz dwa miechy jezdze na slizgajacym sie sprzegle

Na wiosne to tez mam misterny plan ciekawe ile zrobie do zlotu ogólnopolskiego bo cos zrobie np. umyje go i posprzatam w srodku

ja w poprzednim tez mialem ciete po dwa zwoje i nic nie pekalo(no moze poza podluznicami)

,a przy dwóch zwojach ile wendruje w dól?? tak około .
a podlużnice mam nadzieje że jakoś to zniosą!!!

spada o jakies 5 centa,ale to zalezy do stanu sprezyn