MotoNews.pl

Ratunku alternator?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy pomocy - kupilem po niezyjacym emerycie autko df 1500 , no i cacy auto stalo sobie 2 miesiace , przy probie urochomienia rozrusznik nawet chechlal , po przejechaniu paru kilometrow zapalila sie lampka czerwona od ladowania , wiec na wszelki naladowalem akumulator i chodzil i odpalal przez kilka dni , zaparkowalem przed wczoraj i co nastepuje rano niechcial odpalic , nawet nie chechlal slychac tylko szybkie stuki jakby iskra czy jakos tak , lampy dzialaja nie widac spadku zazenia lamp , auto jest gaz /benzyna , teraz laduje na wszelki wypadek jeszcze raz aku , - pytanie co to moga byc za stuki i czy jesli wstrzykne do gaznika wache to cos to da?

ten stuk o którym mówisz to prawdopodobnie przeskakuje elektrozawór który odcina gaz, u mnie też to stukało ale nic złego się nie działo, z alternatorem to nie pomogę za bardzo, jedynie co to mogę powiedzieć że wymiana jest prosta

z regoly tak stuka elektromagnez rozrusznika,ma tylko tyle pradu ze starcza mu na uruchomienie magnesu a na rozruch nie.Sprawdz stopien ladowania na odpalonym sielniku,i na pierwszzy krok naciag paska

serdeczne dzieki

Cytat:
z regoly tak stuka elektromagnez rozrusznika,ma tylko tyle pradu ze starcza mu na uruchomienie magnesu a na rozruch nie

racja, a u mnie właśnie (zwłaszcza jeżeli przełączam benzyna/gaz) to potem słysze cały czas te pstryknięcia, po jakimś czasie się jednak uspakajają