MotoNews.pl
3 Szukam rzetelnego fachowca [PN Rover] (149699/5) - NT

Szukam rzetelnego fachowca [PN Rover]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Czy ktos z okolic trojmiasta zna i mooglby polecic jakiegos doswiadczonego fachowca badz warsztat , gdzie mozna z zamknietymi oczami powierzyc auto do naprawy?
Chodzi o Pooldera z silnikiem Rover.
Kasiunnia

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-06-14 12:28:57 ]

Cytat:
2006-06-14 12:25:58, Kasiunia pisze:
Witam! Czy ktos z okolic trojmiasta zna i mooglby polecic jakiegos doswiadczonego fachowca badz warsztat , gdzie mozna z zamknietymi oczami powierzyc auto do naprawy? Chodzi o Pooldera z silnikiem Rover. Kasiunnia [ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-06-14 12:28:57 ]

Kazdy salon Rovera/MG oraz wiekszosc Polmozbytow (choc preferuje akurat PZMot). Z klubowiczow na mysl przychodzi mi Chris1500

Kasiunia Ty zyjesz Dalej sie pierniczysz z tym roverkiem

Maras już ci kiedyś dawał kontakt a Ty i tak pojechałeś do jakiś kowali którzy "zabili ci" bardziej silnik

Cytat:
2006-06-14 12:31:12, adamdn pisze:
Kazdy salon Rovera/MG oraz wiekszosc Polmozbytow (choc preferuje akurat PZMot). Z klubowiczow na mysl przychodzi mi Chris1500

Hmmm, no nie wiem... Jak jeszcze Rover nalezal do BMW to troche Roverkow przyjezdzalo do ASO ale kilka Poldkow co sie pojawilo zostalo odeslanych precz (byla okazyjnie jakas jedna naprawa "bo tylko wy macie narzedzia do tego") bo ponoc FSO zamodowalo caly osprzet tak, ze nie mial wiele wspolnego z oryginalem - wtedy mnie to nie zajmowalo .

P.M. Auto Gdańsk
Opis: Nowy autoryzowany warsztat i salon MG ROVER.
Właściciel lub Dyrektor Zarządzający: Zbigniew Stanisławski.
Adres: ul. Gen. J. Hallera 132, 80-416 Gdańsk
Telefon, faks: tel. (58 ) 344-91-00, 431-36-76; fax. 344-91-01
Adres e-mail: zbyszek.auto-gdansk@wp.pl

AUTO-MOTO-START Zbigniew Badaczewski
Opis: Mechanika pojazdowa - specjalizacja SILNIKI. Kompleksowe remonty, drobne naprawy i regulacje. Różne marki, w tym ROVER.
Adres: Przy Torze 1 A, 83-000 Pruszcz Gdański
Telefon, faks: 58 773-16-08, 509-411-547

English Cars Centre (Z. Czarnecki)
Opis: Nieautoryzowany warsztat, naprawiający m. in. Rovery.
Adres: ul. Klonowicza 77A, 80-408 Gdańsk - Wrzeszcz
Telefon, faks: tel. (58 ) 344-03-84, 0-502 571 283

[ wiadomość edytowana przez: Senn_PTK dnia 2006-06-14 13:50:09 ]

sory, ze nie na temat, ale nie lepiej byloby sie pozbyc auta i zainwestowac w inne, lepsze i z dobrym silnikiem rovera lub z innym napedem? slysze od dawna o twoich problemach i wiesz, z filozoficznego punktu widzenia jest tak, ze jak cos sie pierdoli od poczatku, to juz zawsze bedzie pod gorke. uwazam, ze lepiej nawet sprzedac za mniejsza kwote byleby poszedl do ludzi, a juz do przodu jestes na kolejnych naprawach w przyszlosci. kazdy traci na aucie, to jest skarbonka, a jesli juz tak sie pierdoli to lepiej zastosowac zasade 3xZ: zprzedac, zapic i zapomniec, hehe!

lepszym rozwiązaniem od rozwiązania Pagana, jest samochód w cenie silnika. (patrz historia mojej pistacji...)

po ocenie stanu dwóch silników K16 (pistacji oraz seledyna) muszę stwierdzić, że silnik ten po niefachowej naprawie bardzo szybko niszczeje do stanu katastrofalnego.

Cytat:
2006-06-14 13:56:51, PAGAN pisze:
sory, ze nie na temat, ale nie lepiej byloby sie pozbyc auta i zainwestowac w inne, lepsze i z dobrym silnikiem rovera lub z innym napedem? slysze od dawna o twoich problemach i wiesz, z filozoficznego punktu widzenia jest tak, ze jak cos sie pierdoli od poczatku, to juz zawsze bedzie pod gorke. uwazam, ze lepiej nawet sprzedac za mniejsza kwote byleby poszedl do ludzi, a juz do przodu jestes na kolejnych naprawach w przyszlosci. kazdy traci na aucie, to jest skarbonka, a jesli juz tak sie pierdoli to lepiej zastosowac zasade 3xZ: zprzedac, zapic i zapomniec, hehe!

Zasada 3xZ dobra jest ale wydaje mi sie ze jezeli auto jest od dluzszego czasu pod nasza opieka przez co znamy jego dobre i zle strony to lepiej pozostac przy tym co jest (oczywiscie jezeli nie jest to super powazna i nie do usuniecia usterka). Przeciez kupujac "nowe" mozemy sie wpedzic w podobne lub jeszcze wieksze klopoty.

Rover wbrew pozorom nie jest trudny w naprawie (ani zbytnio kosztowny - jak dobrze poszukasz to znajdziesz tanie, dobre, nowe czesci). Problem polega na tym ze wiekszosc (na moje oko z 80%) mechanikow zwacych sie "fachowcami" jest zwyczajnie zwyklymi partaczami i nieudacznikami ktorzy schrzania Ci wszystko. Moze i niespecjalnie bo jaki w tym interes ale tacy juz sa a my za to odpokutowywujemy (qrde - ale slowo)...

Cytat:
(...) kazdy traci na aucie, (...)

Wyłączając takich ludzi jak Julo

Tak wogole to opisz co sie stalo z silnikiem bo tak piszemy i piszemy i nie wiadomo jaka usterka... (moze to tylko ja nie wiem )

Cytat:

pagan nie ma co.... pomogłeś KAsiuni

wiesz, pomoc nie pomoglem, ale nie zaszkodzilem. alternatywne sposoby naprawy poprzez zaniechanie napraw i sprzedaz, tez jest rozwiazaniem, hehe!

Od kupna tego mojego autka zainwestowalem w niego, wiem czym jezdze.Jestem z auta zadowolony, ale ostatannioo pojawila sie musztarda pod korkiem zbiorniczka wyrownawczeego plynu chlodzacego a wszyscy wiemy ,ze to ZLY ZNAK.Dlatego usiluje dojsc do dobrego warsztatu.Dziekuje wszystkim za rady.Zwlaszcza Senn wykazal sie trroska o nie swoje auto.Dzieeki!
Opcja zakupu innego samochodu tez wchodzi w gre ale niechce sie pozbywac aktualnego moodelu bo to dobry samochod i MALO PALI.Wierzycie,ze w miescie mniej niz 10 litrow gazu?

poszukaj kontaktow na stronie roverki.pl w dziale warsztaty
albo przyjzedzaj do mnie do puław
albo jedz do Bociana do Siedlec on ma chyba teraz urlop

Cytat:
2006-06-19 20:24:48, AndrewS pisze:
poszukaj kontaktow na stronie roverki.pl w dziale warsztaty albo przyjzedzaj do mnie do puław albo jedz do Bociana do Siedlec on ma chyba teraz urlop

chyba by go wywiesił na latarni, jakby pojawił się z zestawem małego mechanika do wymiany uszczelki pod roverkogłowicą, potem wszedłby na forum i znalazłby tego który Kasiuni to zaproponował.... :=)

Cytat:
2006-06-19 20:24:48, AndrewS pisze:
poszukaj kontaktow na stronie roverki.pl w dziale warsztaty

Te co podalem to wlasnie z roverkow