No i jestem posiadaczem Samarki :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich właśnie wrocilem z Zamoscia gdzie kupilem samarke 2109 dla niewtajemniczonych dodam ze jest to byla samarka Piotra Krakow .Jestem szczesliwy jak nie wiem co Samarka idzie jak burza ( przy 110 jedynie szarpie kierownica prawdopodobnie alumnki do prostowania) Za auto dalem 6900.Piotrze czy dales Leszkowi dojazdowke do samarki ? Bo on mi dal zwykle kolo zapasowe wiec wole zapytac .Pozdrawiam John

Jasiu gratulacjie - to cholernie cieszy, ze łada Piotra bedzie w twoich rękach!!!

No to super że kolejna Łada (po Francowej 2107) mimo zmiany właściciela zostaje w klubie

Ale numer
No to o grartuluję zakupu - bo możesz być pewnien ,że autko jeszcze dłuuuugo pociągnie
No i fajnie, że po chwilowym "zauroczeniu' Sierrą - kupiłeś porządne auto
paweł

Witam Cię Jasiu,
Cieszę się, że gość odsprzedał Ci moją Samarkę - bo miałem takiego kaca po jej sprzedaży, że głowa boli...
Auto jest naprawdę w dobrym stanie - zresztą będziemy w kontakcie - pytaj o co chcesz....
A dojazdówkę... no cóż.... dałem mu zapas - bo ściemniał z ceną i lekko mnie podgrzał....
dgyby nie ta stówa (+pełny bak, + flaszka) dostałby dojazdówkę...
Pozdrawiam

Super Najwazniejsze, ze Łada w dobrych rekach i ciekawa przyszlosc przed nia... oczywiscie w Klubie Pozdrawiam !

Lada uratowana..

Dobrze sie stalo ze zostala w klubie, napewno bedziesz z niej zadowolony )) Ciekawe czy autko odwdzieczy sie tym samym.. W koncu to inny kierowca, Lada moze to wyczuc )) W koncu te auta maja cos w sobie....

A no uratowana sam sie ciesze z tego faktu dzisiejsze 100 km pokonala bardzo grzecznie i sprawila mi radosc.Jedynie fotele sa dla mnie jakies dziwne plecy mi zdretwialy jakos ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.I jeszcze ogrzewanko jakieś słabe chyba bo jak siadłem pozniej do siodemki to bez porownania.Czy wszystkie samarki maja takie grzanie ? (Temp silnika ok 70 lub 80 chyba).Co ile trzeba w niej zmienic olej (jezdzi na lotosie syntetyku) .Gosc od ktorego wzialem twierdzi ze wymienil olej i sprzeglo.Ale nie ma kwitu ani na to ani na to.Co do sprzegla to pokazal mi stara tarcze docisk i lozysko ale co dziwniejsze to rzekomo nowe łożysko sie odzywa .Sam nie wiem jutro sie porozgladam.Pozdrawiam

Ogrzewanie słabe Heh... ja jak wlacze sobie dmuchawe na pierwszy poziom to juz mam saune... Musiales chyba miec wlaczone chlodzenie Pozdrawiam !

Cytat:
2004-11-17 00:40:41, Jasio pisze:
I jeszcze ogrzewanko jakieś słabe chyba bo jak siadłem pozniej do siodemki to bez porownania.Czy wszystkie samarki maja takie grzanie ? (Temp silnika ok 70 lub 80 chyba).

Jak tu sie przyczepic do ogrzewania w samarce.. Przeciez to wlasnie za to wszystscy ja chwala.. U mnie wystarczy ze silnik chwilke pochodzi i po wlaczeniu dmuchawy robi sie powoli cieplutko... Albo jak mowi Misiek miales wlaczone chlodzenie, albo...

Cytat:
Co ile trzeba w niej zmienic olej (jezdzi na lotosie syntetyku) .

Ja wymieniam zawsze co roku na wiosne ciagle na ten sam Shell Helix - bez wzgledu na przebieg - przy okazji wymiany oleju idzie tez filtr powietrza (zeby autko lepiej oddychalo) i filtr oleju.. Moim zdaniem akurat tu nie ma co zalowac..

Może Jaś jest przyzwyczajony do ogrzewanka z klasyka!! To jest moc!
Przede wszystkim gratuluje zakupu!

Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-11-17 05:18:18 ]

no, to pogratulować wyboru i zakupu...
uf, jeszcze jeden nawrócony...

Jasiu!
Nie ufałbym temu facetowi.... po doświadczeniach jakie mi zafundował mam wyrobioną opinię na jego temat - i nie jest to opinia pozytywna!

Tak jak mówiłem, olej był do zmiany - ale wystarczy, że obejrzysz sobie bagnet (kolor oleju), filtr oleju (powinien byc nowy) i filtr powietrza (j.w.).

Sprzęgło - o tym też było telefonicznie, ale sprawdź to - bo on miał już kiedyś samarę (której sypała się skrzynia) i mógł Ci pokazać część właśnie z tamtego auta....

Grzanie - po doświadczeniach z moją wcześniejszą Samarką, faktycznie stwierdzałem słabszą moc grzewczą w tej, ale Pan Inżynier zapytany o ta kwestię powiedział, że "te nowsze tak mają", a do tego LPG część tej mocy pochłania dodatkowo...
Gdy się przesiadalem z jednej Samarki do drugiej (a było to na jesieni) byłem tak przerażony, ze zmieniłem termostat (sprawdź w zeszyciku datę), ale nic to nie dało....
Pozdrawiam

No musze to posprawdzac dzisiaj , ale jezeli wyjdzie ze sprzeglo jest nieruszone to chyba wpi.......ol goscio zbierze bo pytalem sie go 10 razy czy na pewno zmienil.Mowil ze tak, kwitu nie mial bo na lewo w pzm robil niby.Pokazal mi stara tarcze , lozysko i docisk.Ale wiem wlasnie ze mial samarke wczesniej wiec ciekawe z ktorej to pochodzi .I najlepsze jest to ze slychac ciagle lozysko oporowe , wiec chyba nowe nie jest ?. Jezeli zrobil mnie w lonia to mu sie chyba odwdziecze .Pozdrawiam

Jasiu, czy dobrze rozumiem, że jesteś teraz posiadaczem 07 i Samarki?? Bo jeśli tak, to szczerze zazdroszczę!

Pozdrawiam!!

ten facet kupil auto i po tygodniu czy dwóch sprzedał?
to handlarz jakiś czy co?

Goscio kupil samarke od Piotra i mial problem ze sprzeglem zreszta Piotr pisal o tym w watku pt.Informacja.Poza tym mowi ze mu zona i tescio marudzili ze kupil lade Krycho tak w tej chwili jest ze mam obydwie Ale nie stac mnie na 2 samochody wiec siodemka albo pojdzie to ludzi albo ja wezmie moj ocjiec (bardzo bym chcial zeby zostala w domu)

Jasiu !!!
Moje gratulację z zakupu.Jednak Łada naprawdę wchodzi w krew !!!

No i dupa oleju nie zmienil i sprzegla tez nie .Kufa co za pojebek.Obiecuwal ze tak ze zmienil.Ale trudno tacy wlasnie sa ludzie.A na domiar zlego samarka nie wiedziec czemu obrazila sie na mnie i chyba padl bendix.Wszystko bylo spoko az nagle nie odpalilem.Odpalila z pychu i jutro musze cos pozagladac .Ale to nic jak na razie mam cierpliwosc i zganiam tyo na to ze jeszcze mnie nie poznala

Dzwonilem wlasnie do niego i twierdzi uparcie ze zmienil ale widze po oleju ze jakis ciemny jest.Nie wyglada mi to na wymieniony
.A jesli chodzi o sprzeglo to mowi ze jest caly komplet nowy a lozysko sie odzywa bo kazda samara tak ma.Co powiecie samarowcy ?