| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzysiek_rogal Caro GSi Łęczyca/Łódź | 2004-10-11 11:24:25 Witam!
Zakupiłem sobie dzisiaj nowy mikser - palnik! Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale troche czytałem, że na takim jest równiejsza praca silnika i jazda jest ekonomiczniejsza przy tych samych osiągach (dużo nie wtopiłem -40PLN). Ale to sie wszystko okaże w praniu. Mam 2 pytanka: - jak tak patrze na ten mikser to tak naprawde nie wiem jak go zamontowac - który zawór regulacyjny (ten od parownika do miksera) jest lepszy na 1 czy na 2 sruby regulacyjne. Narazie jeżdże na pojedynczej, ale w domciu gdzieś leży taki na 2. Jeżeli lepszy byłby ten na 2, to jak sie reguluje taką instalacje?? pozdrawiam rogal |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-11 13:20:09 W przypadku swojego miksera pozostań przy pojedyńczej. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-25 12:22:27
A tym ze jak zgasisz silnik to w puszcze filtra zawsze zostaje troche gazu (mniej lub wiecej) zauwaz zenajblizszy eletrozawor znajduje sie przy parowniku tak wiec to co pozostanie w wezu za parownikiem i to co zoastalo zaciagniete w momncie wylaczenia zaplonu Od kiedy masz gaz? Bo ja zaraz po zalozeniu tez bylem wyczulony na zapach gazu teraz to nawet go nei czuje no chyba ze otworze maske gdy silnik jest rozgrzany to buchnie takim cieplym powietrzem smierdzacym gazem. A gazem jedzie wewnatrz przy dzwigni nawiewu chlodnego powietrza w polozeniu otwartym? Jezeli tak to poprostu gaz dostaje sie do ukladu nawiewu wprzez takie otwory (o srednicy 20-25mm) odpowadzajace wode z tej miski pod plastikowym podszybiem |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-12-14 20:30:01 To kup cybanty i je tam załóż. Powinny być. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |