Cytat:
|
2005-09-23 19:00:33, balic80 pisze:
Chłopaki podajcie mi wymiary średnicy wewnętrznej przewodów od : 1.- dół i góra odchodzących od chłodnicy 2.- od zbierniczka wyrównawczego i pozostałych z przwej strony silnika od układy chłodzenia Oraz gdzie są śruby w korpusie silnika do spuszczenia całego płynu chłodniczego z układu PROSZĘ [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-09-23 20:08:19 ] [ powód edycji: korekta tytułu ]
|
|
Stojąc przodem do auta. Patrząc wtedy od prawej strony silnika /po tej co masz akumulator/ poniżej drugiej albo pierwszej świecy w korpusie silnika będziesz miał mosiężną śrubę na klucz 13. Więcej śrub tam nie ma.
Odkręć też korek w chłodnicy jest po lewej stronie. I żeby dobrze spływało odkręć pokrywę zbiornika wyrównawczego.
Niestety mam uszkodzoną maskę i otwarcie jej jest conajmniej trudne. Jeśli znajdę wężyk. To podam ci średnicę.
Mój wężyk ma napisane tak - Fagumit Wolbrom wąż do benzyn i olejów 6-z-8 dalej jakaś norma i 08/04. Średnica wew. to fi 8 mm a grubość ścianki 4 mm więc to jest podane wcześniej 08/04
Wpisz w wyszukiwarkę chłodzenie, petrygo, chłodnica, śruba.
Wejdź
Czy płukać przed... A i witam na forum. Kulturka nie
[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz75 dnia 2005-09-24 15:22:36 ]