| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AndrejS Niva Sosnowiec | 2003-04-03 21:31:12 Czy ktoś modyfikował wydech w Nivie? Właśnie wyrzuciłem zatkany katalizator i wstawiłem strumienicę łuskową, ale mam do wymiany tłumik końcowy więc może zmienić cały układ? Sama strumienica niewiele pomogła, ale po dodaniu sportowego filtra powietrza samochód dostał kopa. Całkiem żwawo się zbiera i wchodzi na obroty. A kumpel serwisant instalacji LPG twierdził, że na gazie to taki filtr będzie odbierał moc! A tu miła niespodzianka... Może ktos ma podobne obserwacje? |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-04-04 08:25:15 Kacper, popytaj Bartka. On sobie zdaje sie sam robil strumienice....
adasco |
AndrejS Niva Sosnowiec | 2003-04-04 12:21:08 Strumienicę łuskową wstawiłem polską firmy Izawit ( 93zł) średnica wewnetrzna pasowała do reszty wydechu. Filtr sportowy polski Filtromex (70zł) od gościa z netu http://www.filtromex.prv.pl
Dodatkowo założyłem magnetyzery własnej konstrukcji (trzy głośniki i trochę taśmy izolacyjnej). Szkoda mi 400zł na te ładne ze sklepu, a po konsultacji ze znajomym mechanikiem, któremu skutecznie działają magnetyzery zrobione z magnesów z uszczelki z lodówki stwierdziłem (Scorpio2,4 - pali 7 litrów na trasie), że nie zaszkodzi spróbować. Całość ma dopiero 48 godzin więc efekty spalania sprawdzę przy następnym tankowaniu. Normalnie paliła 9,5-10 benzyny i 12-13 gazu.W sobote podjadę na analizator spalin i zobaczę czy wszystko ok. z normami. |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-04-04 14:45:56 Ta nivka która była we wrześniu w Sulejowie miała fajnie wydech zrobiony i do tego fajnie brzmiał |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-04-05 20:12:35 Fajne, ale na asfalt. W lesie te wszystkie światełka, plastiki i wydech zostaną w błocie na wieki wieków... |
Krzysztof-Fleszer Lada 2107 Krakow | 2004-05-10 17:52:35 Witam - podpinam sie pod watek, co by nie zasmiecac nowym - prawie o tym samym!
Wiec - Powiedzcie mi moi drodzy, jak to jest w Niwach nowych na wtrysku? Czy w wersji Niwy(tej klasycznej-NIE chevy) jest sonda lambda?Jezeli jest to w ktorym tlumiku? I w ogole jak wyglada wydech zaraz od silnika? Czy tak jak w klasycznej ladzie, czy inaczej??? (jaki kolektor?) Dzieki z gory |
Krzysztof-Fleszer Lada 2107 Krakow | 2004-05-13 09:48:37 Dzieki, wielkie!
Zastanawiajace to jest ze az 2 sa potrzebne? no ale... ja sie nie znam. Ciekawe tylko czy ta pierwsza czesc wydechu mozna podpiac pod silnik w klassyku(210x) Wyglada zupelnie inaczej, kolektor itd. |