MotoNews.pl

Jak zdiac boczki z dzwi samary ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy ktos wie jak zdiac boczki z dzwi w samarze zeby nie popsuc tych tandetnych plastikow?? Lub co zrobic zeby nie trzeszczaly??
Z gory dziekuje za rady

[ wiadomość edytowana przez: _FAZI_ dnia 2005-07-27 14:29:16 ]

Ja tam odrywam normalnie i większość nie pęka
Sposobem na zastąpienie jest zastosowanie długich śrub i przewiercenie ich przez całe poszycie boczka, a następnie zasłonięcie ich jakimiś tapicerskimi zasłonkami Ktoś to kiedyś opisywał, więc użyj forum, bo tu znajdziesz odpowiedzi i podpowiedzi

Te plastiki są z założenia jednorazowe ale to mały wydatek 10-20 gr. za szt., a so do trzeszczenia, ja sobie poradziłem z tym następująco: pod tapicerke mam wkjlejoną taką gumową taśme uszczelniająca + od niedawna mam ją jeszcze poprzykręcaną na śruby (odpada problem z tymi plastikami, one lubią puszać) jak wpadniesz na jakiś spot co se będziesz mógł dokładnie to u mnie obejrzeć

najpierw odkręcasz klamki, korbkę i blokadę. potem nie pozostaje nic innego jak delikatne "wyszarpywanie" boczka z zapinek. powinieneś zaopatrzyć się w kilka zapasowych, ponieważ potrafią pękać.

aby nie trzeszczały... można boczek przykręcić spaxami do blachy

Uwazaj jak bedziesz sciagal maskownice od klamki bo jest na wcisk i lubi pekac. U mnie pekla i zastanawiam sie gdy juz okleje tapicerka boczki czy tego nie przykrecic wkretem.

Te plastikowe zapinki nawet jak się niepozrywają to i tak traca swoje własciwości i raczej będzie to latać. Najlepiej zastowować blachowkręty. Osłona korbki najprawdopodobniej Ci pęknie.
Pamiętaj jeszcze o śrubach przy uchwycie /podlokietniku/ i kieszeniach bocznych.