Jak zdiac boczki z dzwi samary ?????

« Poprzedni | Nastpny »
Mam pytanie czy ktos wie jak zdiac boczki z dzwi w samarze zeby nie popsuc tych tandetnych plastikow?? Lub co zrobic zeby nie trzeszczaly??
Z gory dziekuje za rady

[ wiadomo edytowana przez: _FAZI_ dnia 2005-07-27 14:29:16 ]

Ja tam odrywam normalnie i wikszo nie pka
Sposobem na zastpienie jest zastosowanie dugich rub i przewiercenie ich przez cae poszycie boczka, a nastpnie zasonicie ich jakimi tapicerskimi zasonkami Kto to kiedy opisywa, wic uyj forum, bo tu znajdziesz odpowiedzi i podpowiedzi

Te plastiki s z zaoenia jednorazowe ale to may wydatek 10-20 gr. za szt., a so do trzeszczenia, ja sobie poradziem z tym nastpujco: pod tapicerke mam wkjlejon tak gumow tame uszczelniajca + od niedawna mam j jeszcze poprzykrcan na ruby (odpada problem z tymi plastikami, one lubi pusza) jak wpadniesz na jaki spot co se bdziesz mg dokadnie to u mnie obejrze

najpierw odkrcasz klamki, korbk i blokad. potem nie pozostaje nic innego jak delikatne "wyszarpywanie" boczka z zapinek. powiniene zaopatrzy si w kilka zapasowych, poniewa potrafi pka.

aby nie trzeszczay... mona boczek przykrci spaxami do blachy

Uwazaj jak bedziesz sciagal maskownice od klamki bo jest na wcisk i lubi pekac. U mnie pekla i zastanawiam sie gdy juz okleje tapicerka boczki czy tego nie przykrecic wkretem.

Te plastikowe zapinki nawet jak si niepozrywaj to i tak traca swoje wasciwoci i raczej bdzie to lata. Najlepiej zastowowa blachowkrty. Osona korbki najprawdopodobniej Ci pknie.
Pamitaj jeszcze o rubach przy uchwycie /podlokietniku/ i kieszeniach bocznych.

« Poprzedni | Nastpny »