Wiatrak od chlodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hm po jakim czasie i nagdzaniu silnika wlacza sie wiatrak bo oststnio stalem w korkach temperatura skoczyla mi nad polowe zielonego pola a wiatrak nic , u kumpla zawsze bylo slychac ze sie wlacza moze mam padniety ????

A może wystarczy przeczyścić kostkę.

Cytat:
2005-09-26 14:58:27, Leszek_Gdynia pisze:
A może wystarczy przeczyścić kostkę.

moze ale ja nadal nie wiem czy on chodzi czy nie chodzi jak to sprawdzic i kiedy powinien sie wlaczyc ????

Zepnij na krótko to bedziesz wiedział czy chodzi

Mi sie włączał dopiero pod koniec zielonego pola.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
2005-09-26 16:46:57, Yanosik pisze:
Mi sie włączał dopiero pod koniec zielonego pola.

no to jeszcze nie doszedlem do konca zielonego

Wiatrak powinien się właczać zaraz jak wskazówka minie połowe zielonego pola. Przynajmniej tak się dzieje w sprawnej Ładzie.

Cytat:
2005-09-27 14:20:41, Leszek_Gdynia pisze:
Wiatrak powinien się właczać zaraz jak wskazówka minie połowe zielonego pola. Przynajmniej tak się dzieje w sprawnej Ładzie.

Ja kiedyś zagotowałem ładziankę, gdyż padł przekaźnik
w skrzynce bezpieczników.

mi sie wlacza tak jak leszek pisze w polowie zielonego pola :]

Odepnij kabelki od czujnika(z lewej strony u dolu chlodnicy) i zepnij razem(dotknij) - przy przekreconycm kluczyku(zaplon kontrolki swieca)
Wiatrak powinien zaczac dzialac.
Co do temperatury na termometrze i wlaczania sie wiatraka, ajest roznie.
Termometry swiruja to po pierrwsze, po drugie uklady lubia byc zapowietrzone.
A po 3 najwazniejsze - czujnik temperatury jest w glowicy, a czujnik/zalcznik wentylatora jest w chlodnicy.
Np przy niesprawnym termostacie moze byc roznie z tymi temperaturami pod wzgledem ich rownosci(zblizenia do tej samej wartosci)
Albo czujnik w chlodnicy jest padniety.
Mam gdzies w garazu nowke - jakby co

Cytat:
2005-09-27 21:01:09, Krzysztof-Fleszer pisze:
Odepnij kabelki od czujnika(z lewej strony u dolu chlodnicy) i zepnij razem(dotknij)

U mnie czujnik jest z prawej stronu

Cytat:
2005-09-27 22:12:37, Leszek_Gdynia pisze:
U mnie czujnik jest z prawej stronu

A u mnie z lewej i wiatrak załącza mi sie w momencie gdy wskazówka przekracza połowe zielonego

Dodatkowo zrobiłem sobie wiatraczek na przycisk, gdyby coś zawiodło

Cytat:
2005-09-27 21:01:09, Krzysztof-Fleszer pisze:
Odepnij kabelki od czujnika(z lewej strony u dolu chlodnicy) i zepnij razem(dotknij) - przy przekreconycm kluczyku(zaplon kontrolki swieca) Wiatrak powinien zaczac dzialac. Co do temperatury na termometrze i wlaczania sie wiatraka, ajest roznie. Termometry swiruja to po pierrwsze, po drugie uklady lubia byc zapowietrzone. A po 3 najwazniejsze - czujnik temperatury jest w glowicy, a czujnik/zalcznik wentylatora jest w chlodnicy. Np przy niesprawnym termostacie moze byc roznie z tymi temperaturami pod wzgledem ich rownosci(zblizenia do tej samej wartosci) Albo czujnik w chlodnicy jest padniety. Mam gdzies w garazu nowke - jakby co

hehehehe kurcze a czego ty nie masz w garazu