Filmy na Fanie - odpowiedz dlaczego nie dzialaja.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zwiazku pytaniami dlaczego zostalu odlaczone filmy informuje na czym rzecz polega. A dokladniej pdaje psta kolegi, ktorego firma udostepnila serwer na strone i dwonload:

-----
Jako ze jestem sprawca zamieszania to odpowiem. Serwer jest postawiony w firmie w ktorej pracuje (www.andra.com.pl), dzieki uprzejmosci zarzadu i administratora firmy. Wczoraj gdy poszla w swiat wiadomosc ze dzial download dziala, zaczal sie ogromny ruch na laczu. Firma ma 2Mbit lacze i cale bylo wypelnione. w zwiazku z tym wylaczylem dzial download - szanowni Panstwo ! to ze serwer stoi na szybkim laczu to fajnie, ze wszystko sie szybko otwiera tez fajnie ale firma w ktorej pracuje musi dzialac... dobrze ze to ja wylaczylem bo gdyby jako pierwszy zobaczyl to administrator firmy to fajnie by sie skonczylo - on pomimo tego ze jest moim dobrym kumplem to tez w jakis sposob odpowiada glowa za ruch przez firmowe lacze...

W tej chwili pracuje nad wznowieniem ruchu do dzialu download. będzie tak: stronka dziala szybko tak jak dzialala, natomiast dzial z filmami bedzie kolejkowany (ruch do tego dzialu). Uwazam ze tak będzie najlepiej. przykro mi bardzo ale tak niestety musi byc...
Sprawa druga. dajcie sobie luzu ze sciagaczkami typu teleportpro wget czy download aceleratorami. naprawde nie ma sensu ciagnac czegos w wielu watkach... naprawde to tylko obca propaganda. gdybyscie mieli bardzo szybkie lacza nic nie stoi na przeszkodzie bo moj serwer wydoli, przy laczach typu sdi czy neostrada wlaczanie wielu watkow nie ma sensu bo stoicie "w kolejce " u swojego providera i niepotrzebnie generujecie ruch, na serwerze jest 200 otwartych sesji i wszystko stoi i czeka...
-----

Dlatego do czasu unormowania spraw z serwerami filmy chwilowo zostaly wstrzymane.

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2004-05-20 10:25:42 ]

Mam nadzieje że dział download ruszy szybko!!!, a fakt że niektórzy nie rozumieją żeby hurtem wszystkiego nie ściągać no ale ... Może zrobisz Żuraw np. tak że będą się stali "przeglądacze" twojej stronki logować i tylko zalogowany będzię mógł ściągać np. filmy i wtedy na zasadzie blokowania logowania będzię ograniczona ilość ściągających. Nie wiem czy ten pomysł jest warty wdrożenia go ale... napisz co o tym myślisz!

pozdro