| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-29 10:53:13 Witam
Mam pytanko dotyczace zapalania sie kontrolki hamulca. Po dluzszym postaju auta (noc) gdy odpalam silnik i ruszam zapala mi sie kontrolka hamulca, plynu nie ubywa, klocki zmienialem w lutym, sprawdzalem je tydzien temu sa ok. Podejrzenie pada na plyn , jak juz mowilem po postoju kontriolka pali sie po krotkiej jezdzie (10 km) przygasa i zapala sie podczas hamowania, ale jak jade kawal dalej (np do pracy ok 80 km) to czestotliwosc zapalania kontrolki malej, i zalezy od sily hamowania. Czy jest to mozliwe ze plyn nagrzewa sie i ma lepsze parametry. Na zbiorniczku pisze DOT III , plyn jest zielony wiec przypuszczam ze to nasz R3 - ja jezdze nim rok i nie wymienialem plynu. Auto ma ABS ale kontrolka nie sygnalizuje awarii zreszta dziala bo sprawdzalem, hamowanie OK. Czy ktos mial takie przypadki i czy wymiana plynu pomogla, nic innego do łba mi nie przychodzi. Czekam na sugestie. Pozdro Piotrek |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-30 08:27:11 Dziekicsprawdze, ale przypuszczam że to nie styk od recznego, to sie dzieje kiedy ruszam potem ustaje i swieci podczas hamowania, im dluzej jade tym zadziej swieci, i tak jadac do roboty (wrocek) naciskajac pedal hmula dosc mocno kontrolka nie zapala sie a rano pod domkiem lub kawalek za walbrzychem lzejsze nacisniecie hebla powoduje zapalenie kontrolki. Wyciekow brak poziom plynu const.
Powiedzcie co lejecie ja wymienie plyn bo auto mam od roku i nie wymienialem chyba jest przylany R3. Co wlać mam ABS wiec plyn klasy DOT 3 jak podaje producent na korku ze zbiorniczkiem. Pozdro |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-07-01 06:45:11 to chyba najlepiej wymienić płyn, najóźniej raz na dwa lata |